Kayseri zabıtasından esnafa büyük zulüm!

Kayseri zabıtasının karpuzcu esnafına yaptığı zulüm, genç esnafı ve görenleri isyan ettirdi.

YAŞAM 19.07.2019, 16:03 20.07.2019, 13:33

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde pazar yerinde kamyonla karpuz satan esnaf, karpuzları kepçeyle toplayıp imha eden zabıtaya isyan etti. Esnaf, parasını ödediği malın faturalarını göstererek, "Ben Suriyeli değilim. Ben Hacılarlıyım. Bu kamyondan 9 çocuk ekmek yiyor. Vatan haini olsam bunu yapmazsınız" diye isyan etti.

Paramparça ettikleri karpuzları yurtlara dağıtacaklarmış!

Kayserihaberler.com’da yer alan habere göre Kayseri Melikgazi Pazar yerinde tezgahları olmadan kamyonla satış yapan gençlerin karpuzlarını zabıta ekipleri kepçe ile topladı. Karpuzları izinsiz sattıkları öne sürülerek toplanan genç pazarcı isyan etti. Kepçe getirerek topladıkları karpuzları kamyon kasasına döken zabıta memurları, paramparça ettikleri karpuzları yurtlara dağıtacaklarını iddia ettiler.

Sosyal medyada gence destek!

Karpuz satan genç olay anını videoya alarak şunları söyledi:
"Ben vatan haini olsam, bu kadar şeyi yapmazdınız. Satacağımız bu karpuzlarla 9 çocuğa ekmek götürüyoruz biz. Ekmeğimizle oynuyorsunuz, hiç mi vicdanınız yok? Yazık günah değil mi bunca parçalanan karpuzlara? Biz bunları satabilmek için devlete 2.500 civarı vergi ödedik. Şimdi giden paralara ne olacak? Ben Suriyeli değilim. Onlara verdiğiniz hakkı bize vermiyorsunuz. Hırsızlık yapmıyoruz biz burada. Ben hırsız değilim. Ben Hacılarlıyım, Suriyeli değilim. Biz Allah kulu değil miyiz? İlla gavur mu olalım? Suriyeli mi olalım? Ne demek kepçeyle götürmek? Biz vatan haini miyiz?"

Çevik kuvvet polislerini yardıma çağıran zabıta, pazarcıları olay yerinden uzaklaştırdılar.

Yorumlar (0)