Kayseri sonunda maske taktı

Yeni tip koronavirüs tedbirlerinin en gevşek uygulandığı illlerden biri olan Kayseri, vaka ve can kaybı grafiğindeki yükseliş ivmesiyle birlikte gelen maske zorunluluğuna uymaya başladı.

YAŞAM 16.06.2020, 10:43 16.06.2020, 10:56
Kayseri sonunda maske taktı

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınıyla mücadele çerçevesinde maskesiz sokağa çıkma yasağı uygulanan 37 kente 5 yeni kentin daha eklendiğini açıklaması ve bu kentler arasında Kayseri’nin de olduğunu duyurmasının ardından Kayseri’de maskeler takılmaya başlandı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan kısıtlamalara riayet etme oranının en düşük olduğu illerin başında gelen Kayseri, kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte salgının tamamen bittiği algısına göre hareket edince İl Hıfzıssıhha Kurulu’nu “sokakta maske takma zorunluluğunu” getirmeye zorladı.

Günlük vaka sayısı artış grafiği en yüksek illerin başında gelen Kayseri’de, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın da 5 ilde daha maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığını duyurmasının ardından, zorunluluğun ilk gününde Kayserililerin maske takma kuralına büyük ölçüde uymaya başladığı gözlemlendi.

Kayseri’nin en işlek noktaları olan Cumhuriyet Meydanı, Sivas Caddesi ve Mimarsinan Parkı'nda Kayserililerin sosyal mesafeye uyduğu, maske takma kuralına da büyük ölçüde riayet ettiği görüldü.

Maskenin zorunlu hâle getirilmesinden son derece memnun olduğunu belirten esnaf Bekir Aydın, önlem alarak, sosyal mesafeyi koruyarak ve tabii ki maske takarak vaka sayılarının indirilebileceğine inandığını belirtti.

Mustafa Kongu isimli vatandaş da Kayseri’de insanların özellikle kısıtlamaların kaldırılmasından sonra sokaklarda maskesiz gezmeye başladığını, bu yüzden maske zorunluluğunun doğru bir karar olduğunu söyledi.

"Yasaktan önce de maskesiz gezen çoktu." diyen Sabit Yetişgengil isimli vatandaş ise kurala tam anlamıyla uyulması durumunda sonucun olumlu olacağına inandığını ifade etti.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Kayseri, Rize, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Erzurum’da maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığını açıklamıştı. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca bu son 5 şehirle birlikte maskenin zorunlu olduğu il sayısının 42’ye yükseldiğini kaydetmişti.

Maskenin zorunlu olduğu iller

Kayseri, Rize, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Erzurum’un da eklenmesiyle maske kullanmanın zorunlu olduğu illerin sayısı 42’ye yükseldi. Sokakta maske takmanın zorunlu olduğu iller şu şekilde:

Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Rize, Sakarya, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Uşak, Zonguldak.

Yorumlar (0)