Kayseri'de otobüs şoförlerinde korona çıktı

Kayseri toplu taşıma sürücülerinden bazılarının Covid-19 (yeni tip koronavirüs) testi pozitif çıktı.

YAŞAM 13.04.2020, 11:13
Kayseri'de otobüs şoförlerinde korona çıktı

Kayseri'de, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren otobüslerle yapılan toplu ulaşım hizmetlerinde görevli bazı servis elemanları ve şoförlerin Covid-19 (yeni tip koronavirüs) testinin pozitif çıktığı açıklandı.

Kayseri Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda Vali Yardımcısı Nail Anlar başkanlığında toplantı yapıldı.

Toplantıda sunulan İl Sağlık Müdürlüğü tarafından tanzim edilen rapora göre, Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yürütülmekte olan otobüslerle yapılan toplu ulaşım hizmetlerinde görevli bazı servis elemanları ve şoförlerde koronavirüs bulgusuna rastlandı ve yapılan koronavirüs testleri pozitif çıktı. 

Açıklamada kurulun toplantı sonunda aldığı kararlar şu şekilde duyuruldu:

"Mezkur raporda belirtilen servis elemanları ve şoförlerin temas halinde bulundukları görevliler, şoförler ve diğer bireyler ile bütün temaslıların İl Sağlık Müdürlüğünce tespit edilerek 14 gün süreyle karantina altına alınmalarına, toplu taşıma hizmetlerinde aksaklık meydana gelmemesi için İlimiz Büyükşehir Belediyesi ve Ulaşım AŞ tarafından gerekli tüm tedbirlerin alınmasına, kararın ilimiz Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım AŞ ve ilgili diğer kurumlara tebliğine oy birliği ile karar verilmiştir."

Yorumlar (0)