Kayseri'de 248 kişi karantinayı tamamladı

Kuveyt'ten Kayseri'ye getirilerek Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını nedeniyle tedbiren karantinaya alınan 248 kişi salıverildi.

YAŞAM 28.04.2020, 11:01
Kayseri'de 248 kişi karantinayı tamamladı

Kuveyt'te işçi olarak çalışan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 248 kişi, Türkiye'ye dönmelerinin ardından 14 Nisan'da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) ait Melikgazi Yurt Müdürlüğüne yerleştirilmişti. Vatandaşların 14 günlük karantina süresi sorunsuz bir şekilde tamamlanmış oldu.

Sağlık görevlileri tarafından kontrolden geçirilen vatandaşlar, otobüslere bindirilerek memleketlerine yolcu edildi.

Karantinadan çıkan vatandaşlardan inşaat teknikeri Turgay Tatlıgül, gazetecilere yaptığı açıklamada, hem çalıştığı firma yönetiminin hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların Türkiye'ye gelmelerinde yardımcı olduklarını anlattı.

Her birine ayrı ayrı teşekkür ettiğini belirten Turgay Tatlıgül, yaşadıklarını şu şekilde anlattı:

"Buradaki asıl kahramanlar yanımızda. Yurt yönetimi, müdürleri ve AFAD çalışanları. Hepsi yanımızda oldular, çok teşekkür ederiz. Çocuklarım için her şeyi yaptılar. Ailemle ayrı odalarda kaldık. Aynı yerden, aynı uçakla geldiğimiz için arada görüşmemize izin verdiler. Çok teşekkür ederiz."

Turgay Tatlıgül'ün eşi Kübra Tatlıgül de herkese teşekkür ederek şunları söyledi:

"Karantina düşündüğümüzden çok daha iyi geçti. Zor olduğunu düşündük ama çok yardımcı oldular. Çocuklara ilgi gösterdiler."

Yorumlar (0)