Kayısı ağaçları donma tehlikesiyle karşı karşıya

Sabah saatlerinde Iğdır’da başlayan karla karışık yağmurun, kayısı ağaçlarını donma tehlikesiyle karşı karşıya getirdiği belirtildi.

YAŞAM 27.03.2021, 15:58 28.03.2021, 09:11
Kayısı ağaçları donma tehlikesiyle karşı karşıya

Iğdır’da çiçek açan meyve ağaçları, karla karışık yağmurun yağmasının ardından donma riskiyle karşı karşıya geldi.

“Mart ayının sonunda böyle bir hava beklemiyorduk”

Kış aylarında dahi kar yağmayan şehirde Nevruz Bayramından sonra yağan kar Iğdırlı vatandaşları şaşırttı. Yağan karı bereket olarak gören Iğdırlılar, çiçek açmış olan meyve ağaçlarının donma riski bulunması sebebiyle endişeleniyor. Son günlerdeki havanın don olması hâlinde erken açan meyve ağaçlarından biri olan kayısı ağaçlarını kurutacağı endişesi yaşanıyor.

Çiftçilerden Mehmet Araslı, son günlerdeki havanın gece saatlerinde dona dönüşme riski sebebiyle çiçek açan kayısı ağaçlarının yanabileceğini ifade etti. Geceleri 6-7 derecenin altına düşen hava sıcaklıklarının bu meyve ağaçlarına zarar vereceğini ve çiftçinin de bundan zarar göreceğini ifade eden Mehmet Araslı, mart ayının sonlarında böyle bir kar yağışı beklemediklerini aktardı.

Öte yandan Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğününü yaptığı açıklamada ise söz konusu bölgede havanın çok bulutlu olması, aralıklı yağışlı ve Iğdır’da ise karla karışık yağmur beklendiğini açıkladı.

Yorumlar (0)