Kayıp eşyalar şaşırttı: İzmir’de otobüste unutulanlar arasında yok yok!

ESHOT Genel Müdürlüğü Kayıp Eşya Bürosu’nda koltuk değneği, takma diş, gelinlik gibi çeşitli eşyaların unutulduğu görüldü.

YAŞAM 19.06.2022, 13:50 19.06.2022, 15:52
Kayıp eşyalar şaşırttı: İzmir’de otobüste unutulanlar arasında yok yok!

İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı olan ESHOT Genel Müdürlüğü Kayıp Eşya Bürosu’nda, unutulan eşyaların çeşitliliği şaşkınlık uyandırıyor. Birbirinden farklı eşyalar içerisinde takma dişten gelinliğe kadar her şey bulunuyor.

1 sene saklanıyor, bulunmayınca bağışlanıyor

Takma dişten gelinliğe kadar birden fazla eşya, tutanak kaydı yapılarak Kayıp Eşya Bürosu tarafından teslim alınıyor. Daha sonra yetkililer dolaplara yerleştirilen eşyaların sahiplerini bulabilmesi için araştırma başlatıyor. Elektronik eşya ve cüzdanların internet üzerinden yayın yapılarak sahiplerine ulaşılması amaçlanırken, 1 sene süresince saklanan eşyaların sahipleri bulunmadığında ise yardım kuruluşlarına bağışlandığı belirtildi.

Bürodaki işleyiş nasıl gerçekleşiyor?

Büro yetkililerinden Turgay Oğuz, kayıp eşyalara uygulanan süreçle ilgili, “Buraya yalnızca belediye otobüslerinde unutulan ya da kaybolan eşyalar geliyor. Belediye otobüsünde kaybolan eşyaları hem vatandaşlar bulup şoföre teslim ediyor hem de sürücülerimiz buluyor. Bazen temizlik veya güvenlik görevlilerimiz de bulabiliyor. Sonuç olarak beş bölgeden bir araya getirilen kayıp eşyaları tutanak oluşturarak teslim alıyoruz. Eşyasını kaybeden vatandaşlarımız büromuza gelip burada olup olmadığını kontrol edebilir ya da telefonla arayıp bize ulaşıp eşyasını hangi hatta, ne zaman kaybettiğini ve eşyası ile ilgili genel özellikleri söyleyerek teslim alabilir. İnternet sitemizde yalnızca elektronik eşyaları ve kayıp cüzdanları yayınlıyoruz. Sitede ismini gören vatandaşımızda gelip buradan eşyasını alıyor. Bunun yanı sıra bir vatandaşın kayıp cüzdanının içerisinde kimliği bulunuyorsa T.C. kimlik numaralarını kontrol edip adresine ulaşıyoruz. Bağlı olduğu mahallenin muhtarlığına haber verip kayıp eşyanın bulunduğunu anlatıyoruz. Kimlik, cüzdan kayıplarında kişinin kendisinin veya birinci dereceden yakınının buraya gelmesi gerekiyor. Bu şekilde teslim edebiliyoruz” dedi.

Bu senenin en garip eşyası…

Bu zamana kadar hiç görmedikleri bir eşyayla karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Oğuz, “Okullar devam ederken öğrencilerimiz genelde defter, kitap gibi eşyaları araçlarda unutuyor. En fazla resim dosyaları unutuluyor. Öğrencilerimiz eşyalarının üzerine okullarını ve isimlerini not ederse bulmamız daha kolay olacaktır. Bu yılın en garip kayıp eşyası ise gelinlik oldu. Gelinlik ortalama bir hafta öncesinde kaybolmuş fakat henüz bize ulaşan olmadı. Gelinliğin sahibinin ilk olarak bize ulaşması gerekiyor. Aradığında kendisine gelinliğini ulaştırabiliriz” şeklinde ifade etti.

“Takma dişin sahibi ortaya çıkmadı”

Bu zamana kadar gelen en garip eşyalar içerisinde takma diş olduğunu söyleyen Oğuz, “Kayıp olarak gelen o takma dişi kimse almaya gelmedi. Normalde uzun süre bekleyen eşyaları yardım kuruluşlarına veririz ancak takma dişi veremeyeceğimiz için 1 senenin sonunda imha ettik. Diğer yandan engelli vatandaşların koltuk değnekleri, yürüteçleri unutulan ilginç eşyalar içerisinde bulunuyor” ifadesinde bulundu.

“Şoföre giden eşyalar bize ulaşır”

Kayıp eşyaları bir an önce sahiplerine vermek istediğini, kendisinin de eşyalarını kaybetmemek adına uğraş verdiğini dile getiren Oğuz, “Bazen bende otobüste eşya unutuyorum veya kaybedebiliyorum. Geçtiğimiz haftalarda otobüste şemsiyemi kaybettim ancak henüz buraya gelmedi. Kayıp eşya eğer şoföre verilirse o eşyanın bize ulaşmaması imkânsız. Vatandaşlarımız bu hususta müsterih olabilir. Benim şemsiyem demek ki ben araçtan indikten sonra başka bir kişi tarafından alındı. Bu yüzden de şoför arkadaşımıza ulaşamadı” diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)