Kayıp dağcıların ilk izine ulaşıldı!

Uludağ'da bir haftadır kayıp olan dağcıları arama çalışmaları devam ediyor. 37 yaşındaki Efe Sarp ve 31 yaşındaki Mert Alpaslan isimli iki amatör dağcıyı arama çalışmalarında ilk ize ulaşıldı. 

YAŞAM 08.12.2019, 09:55
Kayıp dağcıların ilk izine ulaşıldı!

Bursa Uludağ'da kayıp iki dağcıyı arama kurtarma çalışmaları sürüyor. 

Jandarma Arama Kurtarma Tabur Komutanlığı (JAK) ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri tarafından gece yarısı yapılan çalışmalar sırasında dere yatağında kırmızı renkte bir mont bulundu.

Ekipler, dağcıların son görüntülerini inceleyerek, montun Mert Alpaslan'ın Uludağ'a geldiği gün giydiği kırmızı mont olduğunu ortaya çıkardı.

Bunun üzerine arama kurtarma ekipleri, yönünü dere yatağının bulunduğu bölgeye çevirdi. Ekipler, sabahın erken saatlerinde söz konusu bölgede çalışmalarını hızlandırdı. 

Olay nasıl gerçekleşti?

Olay, üç gün önce Uludağ Oteller Bölgesinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, 37 yaşındaki Efe Sarp ve 31 yaşındaki Mert Alpaslan isimli iki amatör dağcı 34 SK 2280 plakalı araçlarıyla Uludağ Oteller Bölgesine ulaştı. Burada kısa süre gezinen iki arkadaş, araçlarını Uludağ Jandarma Karakol Komutanlığı önüne bıraktı.

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp üzerinden ailelerine Uludağ'ın zirvesini gösteren fotoğraf yollayarak, ''Biz Buraya Gidiyoruz'' diyen iki amatör dağcı, akşam saatlerinde Oteller Bölgesine yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta olan zirveye doğru yola çıktı.

İki dağcı, havanın kararmasına ve yoğun kar yağışına rağmen yola koyuldu. Gecenin ilerleyen saatlerinde etkili olan yoğun sis nedeniyle yönlerini kaybeden iki dağcı, zirve yolunda kayboldu.

Saatin geç olması ve iki kayıp dağcıya ulaşamayan aileleri, Jandarma ekiplerini arayarak durumu ihbar etti. Jandarma Arama Kurtarma ve AFAD ekipleri, ihbar üzerine kayıp iki dağcıyı bulmak amacıyla arama çalışmalarına başladı. 

Yorumlar (0)