Kayıp dağcılar aranıyor...Biri daha bulundu!

Uludağ'da kayıp olan dağcıları arama çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda yeni bir baton daha bulunduğu bildirildi. 

YAŞAM 11.12.2019, 15:29
Kayıp dağcılar aranıyor...Biri daha bulundu!

Bursa Uludağ'da kayıp iki dağcıyı arama kurtarma çalışmalarında yeni bir gelime yaşandı. Dün baton bulunan bölgede bugün bir baton daha bulunduğu kaydedildi. 

Bursa Valiliğinden gelen açıklamaya göre, Efe Sarp'a ait montun bulunduğu bölgede çalışmalarına devam eden ekipler, dün yakındaki bir dere içinde saplanmış ve donmuş halde baton bulmuştu.

Bugün aynı bölgede arama çalışmalarını sürdüren ekiplerin, bu bölgeye yakın bir noktada yeni bir baton bulduğu bildirildi. Fakat bulunan iki batonun birbirinden farklı olduğu öğrenildi. 

Olay nasıl gerçekleşti?

Olay, üç gün önce Uludağ Oteller Bölgesinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, 37 yaşındaki Efe Sarp ve 31 yaşındaki Mert Alpaslan isimli iki amatör dağcı 34 SK 2280 plakalı araçlarıyla Uludağ Oteller Bölgesine ulaştı. Burada kısa süre gezinen iki arkadaş, araçlarını Uludağ Jandarma Karakol Komutanlığı önüne bıraktı.

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp üzerinden ailelerine Uludağ'ın zirvesini gösteren fotoğraf yollayarak, ''Biz Buraya Gidiyoruz'' diyen iki amatör dağcı, akşam saatlerinde Oteller Bölgesine yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta olan zirveye doğru yola çıktı.

İki dağcı, havanın kararmasına ve yoğun kar yağışına rağmen yola koyuldu. Gecenin ilerleyen saatlerinde etkili olan yoğun sis nedeniyle yönlerini kaybeden iki dağcı, zirve yolunda kayboldu.

Saatin geç olması ve iki kayıp dağcıya ulaşamayan aileleri, Jandarma ekiplerini arayarak durumu ihbar etti. Jandarma Arama Kurtarma ve AFAD ekipleri, ihbar üzerine kayıp iki dağcıyı bulmak amacıyla arama çalışmalarına başladı. 

Yorumlar (0)