Kayıp balıkçılara ilişkin yeni gelişme!

Kilyos açıklarında Rus bandıralı tankerle çarpışmasının ardından batan teknedeki balıkçılardan birinin daha cansız bedenine ulaşıldı. 

YAŞAM 14.01.2020, 15:23 14.01.2020, 16:47
Kayıp balıkçılara ilişkin yeni gelişme!

10 Ocak günü  Kilyos açıklarında Rus bayraklı "GLARD 2" isimli kimyasal madde ve petrol taşıyan tanker ile çarpışan Türk bayraklı "Dursun Ali Coşkun" adlı balıkçı teknesi batmıştı.

Batan teknedeki balıkçılardan birinin daha cansız bedenine ulaşıldı. 

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Kilyos'ta batan teknedeki kayıp iki balıkçıdan birinin cansız bedenine ulaşıldı." ifadesi kullanıldı. 

Ne olmuştu?

Rusya'dan İzmir'e giden Rus bayraklı "GLARD 2" isimli kimyasal madde ve petrol taşıyan tanker, dün sabah saatlerinde Kilyos açıklarında Türk bayraklı "Dursun Ali Coşkun" adlı balıkçı teknesiyle çarpışmıştı. Balıkçı teknesi çarpışmanın ardından batmıştı. Teknedeki 6 kişiden 3'ü bölgedeki diğer balıkçılar tarafından kurtarılmış, geri kalan 3 kişi ise kaybolmuştu.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı helikopter ve botlarla bölgede yapılan çalışmaların ardından, kayıp 3 balıkçının da içinde bulunduğu teknenin 77 metre derinlikte olduğu tespit edilmişti.

Yoğun çabalar sonucu kaybolan 3 kişiden 1'inin cesedi çıkarılmıştı.
 

Yorumlar (0)