Kayıp 2 dağcı aranıyor: 40 saat oldu

Bursa Uludağ'da iki gündür kayıp olan dağcıları arama çalışmaları 40'ıncı saatinde hem karadan hem havadan sürüyor. Zorlu şartlar altında aramalarına hız kesmeyen ekipler, kayıp 2 dağcı arkadaşı aramaya devam ediyor.

YAŞAM 03.12.2019, 13:31
Kayıp 2 dağcı aranıyor: 40 saat oldu

Alınan bilgilere göre, Mert Alpaslan (31) ve Efe Sarp (37) isimli iki amatör dağcı arkadaş, 34 SK 2280 plakalı araçlarıyla Uludağ Oteller Bölgesine geldi. İki arkadaş burada kısa süre gezindikten sonra araçlarını Uludağ Jandarma Karakol Komutanlığı önüne bıraktı ve ailelerine whatsapptan Uludağ'ın zirvesini gösteren fotoğraf göndererek, ''Biz Buraya Gidiyoruz'' yazdılar.

İki amatör dağcı arkadaş Oteller Bölgesinden yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta bulunan zirveye doğru akşam saatlerinde yola çıktılar. Havanın kararmasını aldırış etmeyen Mert Alpaslan (31) ve Efe Sarp (37) isimli iki amatör dağcı arkadaş yoğun kar yağışı ve soğuk havaya rağmen yola koyuldu. Gecenin ilerleyen saatlerinde sisin etkili olmasıyla beraber yönlerine kaybeden Mert Alpaslan ve Efe Sarp zirve yolunda kayboldu.

Aileleri haber alamayınca durumu jandarmaya bildirdi

Saatin geç olması ve iki kayıp dağcıdan haber alınamaması üzerine aileleri Jandarma ekiplerini arayarak çocuklarına ulaşamadıklarını söylediler. İhbar üzerine JAK (Jandarma Arama Kurtarma) ve AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) ekipleri kayıp iki amatör dağcı Mert Alpaslan ve Efe Sarp'ı bulmak için arama çalışması başlattı.

Olumsuz hava şartları yüzünden ekipler gece çalışmalarına ara vererek sabahın ilk ışıklarında tekrardan takviye gelen, JÖH, AKUT, BAKUT, NAK, ANDA ve İHH ekipleriyle beraber çalışmaya başladı. İkinci günde hava şartlarının olumlu şekilde gitmesi üzerine ekipler çalışmalarını bu sabah saatlerine kadar aralıksız devam ettirdi.

Bursa AFAD (Afet ve Acil Durum Müdürlüğü), JÖH (Jandarma Özel Harekat), JAK (Jandarma Arama Kurtarma), NAK (Nilüfer Arama Kurtarma Derneği), AKUT Arama Kurtarma Derneği, İHH Arama Kurtarma ve BAKUT (Bursa Arama Kurtarma Derneği) ekipleri toplam 140'ın üzerinde personelle çalışmalarını sürdürüyor.

Ekipler kayalıkların arasını arıyor

Havanın olumsuz etkisine rağmen arama çalışmalarını aralıksız devam ettiren ve toplam personel sayısı 140'ı aşan ekipler, Uludağ'ın zorlu şartlarına rağmen çalışmalarına devam ediyor. Uludağ'ın zirvesine yakın kısımlarda, kayalıklarda bakılmadık yer bırakmayan arama kurtarma ekipleri adeta zamanla yarışıyor.

Hava soğukluğunun eksi 10 dereceye düşmesine rağmen çalışmaları aksatmayan ekipler arama çalışmalarını Göller Bölgesinin yakınlarında kurdukları acil yardım çadırı ve koordinasyon merkezinden yönetirken, bölgenin çevresinde bulunan sarp kayalıklardan ve engebeli yamaçlardan oluşan bölümde arama çalışmalarını halat sistemiyle sürdürüyor.

Yorumlar (0)