Kayganlaşan yolda 17 araç birbirine girdi: 4 yaralı

Kocaeli'nin Derince ilçesinde, yağmur sebebiyle kayganlaşan D100 karayolunda kontrolden çıkan 17 araç birbirine girdi. Kazada 4 kişi yaralanırken, yol trafiğe kapandı.  

YAŞAM 06.09.2021, 11:23 07.09.2021, 09:13
Kayganlaşan yolda 17 araç birbirine girdi: 4 yaralı

Kaza, bugün 07.00 sıralarında Kocaeli’nin Derince ilçesindeki D100 Karayolu İstanbul istikametinde yaşandı.

17 aracın karıştığı zincirleme kaza

İddiaya göre, sabahın erken saatlerinde başlayan yağmur yağışı sebebiyle kayganlaşan yolda, servis minibüsü kontrolden çıkıp savrularak ters döndü. Derince tünelinde ters istikamete dönen minibüsü fark eden ve frene basan, tırların da olduğu 16 araç kontrolü sağlayamayarak birbirine girdi. Kaza sonucunda 4 kişinin yaralandığı belirtilirken, araçlardaki yolcu ve sürücüler, can güvenlikleri amacıyla araçlarını terk ederek yol kenarına ayrıldılar. 

Kazayı gören vatandaşların haber vermesiyle birlikte 112 Acil Yardım ekipleri, olay yerine sevk edildi. Kısa süre içinde bölgeye gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, ambulansla çevrede bulunan hastanelere kaldırıldı. 

“Bütün arabalar birbirine girdi” 

Kazanın, yağış ve sürat sebebiyle meydana geldiğini belirten Gökmen Kahraman adlı vatandaş, “Önümdeki tır, hızını alamadı ve önce taksiye vurdu. Ardından tüm arabalar birbirine girdi. Son gelen tır da biçe biçe gitti. Hem süratliydi hem de yağışın etkisi vardı. İlk başta taksiye vurdu, ardından servis minibüsüne, daha sonra arkadan gelen tır da biçe biçe gitti” sözlerini kullandı.

Kaza nedeniyle D100 karayolu trafiğe kapanırken, İstanbul istikametinde uzun araç kuyrukları meydana geldi. Trafiğe kapanan yolda kalan araçlar, polis ekipleri tarafından yan yola yönlendirilirken, araçların çekici ile kaldırılarak yolun trafiğe açılması için çalışmaların devam ettiği bildirildi. 

Yorumlar (0)