Kavurucu sıcaklığın etkisindeki Antalya’da sahiller açık hava oteline dönüştü 

Yerli ve yabancı yüz binlerce turisti ağırlayan Antalya’da kavurucu sıcaklar, sahilleri açık hava oteline dönüştürdü. Kapalı mekanlarda duramayanlar, sahile akın etti. Sahillerde sabahlayan turistler, geceleri denize girmenin tadını çıkartıyor. 

YAŞAM 11.07.2021, 11:30 12.07.2021, 09:28
Kavurucu sıcaklığın etkisindeki Antalya’da sahiller açık hava oteline dönüştü 

Antalya’da yüz binlerce yerli ve yabancı turist, aşırı sıcakların etkisiyle kapalı mekanlarda duramayacak durumda iken aranılan serinleme yerleri sahiller oldu. Hem aşırı sıcakların hem de yüksek nemin etkili olduğu şehirde sahiller hem turistleri hem de Antalyalıları ağırlıyor. Gündüz ve gece sıcaklıkları yüksek derecelere çıkınca sahiller de açık hava otellerine dönüştü. Özellikle dünyaca ünlü olan Konyaaltı Sahili’nde sabahlayan kişiler, bir nebze olsun serinleyebildiklerini dile getiriyor. 



Çadırlar kuruldu, havlular serildi 



Gece vakitlerinde Konyaaltı Sahili’nde bulunan ve serinlemek amacıyla bölgede olan vatandaşlardan bazılarının çadır kurduğu, bazılarının ise yalnızca plaj havlusu sererek üzerinde uyuduğu göze çarptı. Termometrelerin zaman zaman 43 dereceyi gösterdiği şehrin sahilinde uyuyanlar, gün doğumu ile birlikte uyanıp hemen denize akın etti. Sabahın erken saatlerinde dahi denizin yoğunluğu dikkat çekti. 



“Evde klima yok, biz de sahile geliyoruz” 



Vatandaşlardan Şeref Delen, evlerinde klima olmadığını ve şehrin çok sıcak olmasından dolayı uyumak için Konyaaltı Sahili’ne geldiklerini belirtiyor. Günün herhangi bir saatinde sahilde çok fazla insan olduğunu aktaran vatandaş, sahilde yatmanın kendileri için ekstra bir masraf olmadığını da ifade ediyor. 

Yorumlar (0)