Katil zanlısı, programını beğenmediği radyocuyu öldürdü: "Artık sesini kısıyorum"

Bursa’da radyo programı sunucusu Hazım Özsu’yu öldüren ve 6 gün boyunca kaçan zanlı yakalandı. Zanlı, ifadesinde programı beğenmediği için Hazım Özsu’yu öldürdüğünü açıkladı.

YAŞAM 16.03.2021, 17:52 16.03.2021, 18:01
Katil zanlısı, programını beğenmediği radyocuyu öldürdü: "Artık sesini kısıyorum"

Bursa'da bir radyo programı sunucusu olan Hazım Özsu'yu öldüren zanlı, emniyetteki ifadesinde, Özsu'nun radyo programını beğenmediği için kendisini öldürdüğünü ve pişman olduğunu açıkladı.

Hastanede hayatını kaybetti

57 yaşındaki Hazım Özsu’nun Osmangazi’deki evine gelen zanlı, evin ziline bastıktan sonra Özsu’yu kapıda görünce tabancasıyla ateş ederek olay yerinden kaçtı. Boynundan yaralanan Özsu, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Hazım Özsu, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Katil zanlısının ise kaçma anı görüntüleri, çevredeki güvenlik kameralarına yansırken, zanlının, sokağa defalarca girdiği ve keşif yaptığı tespit edildi.

4 dolmuş ve 2 taksi değiştirdi

Olayın ardından harekete geçen Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Ekipleri, katil zanlısını yakalamak üzere çalışma başlattı. Zanlının, daha önce radyoya telefonla bağlanan 45 yaşında Halil N. isimli bir balıkçı olduğunu tespit eden ekipler, 322 farklı güvenlik kamerasını izleyip 250 kişinin de ifadesini aldı.

“Programdaki sözlerini beğenmedim öldürdüm”

Bursa’da radyo programcısı Hazım Özsu’nun katil zanlısı balıkçı polisten ancak 6 gün kaçabildi. Hazım Özsu’yu radyo programında sarf ettiği bazı ifadeleri beğenmediği için öldürdüğünü belirten katil zanlısının, arkasında iz bırakmamak için takip ettiği kaçış rotasını, 322 ayrı güvenlik kamerası görüntüsünü tek tek inceleyen Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri çözdü. Zanlı, izini kaybettirmek için 1,5 saatte 6 farklı ticarî araç kullandı. Evine girdiği ana kadar zanlının kameralardan izini süren polis, Halil N.’yi suç aleti tabanca ile birlikte yakaladı. Kapıyı çalan polis ekiplerini karşısında gören Halil N, "Geleceğinizi biliyordum" diyerek teslim oldu.

Yapılan incelemeler sonucunda katil zanlısı Halil N.’nin olay yerine 8 km uzaklıktaki konutuna dönmek için 1 buçuk saatte 2 ticari taksi ve 4 dolmuş değiştirdiğini belirledi.

6 araç yetmedi, kılıktan kılığa girdi

4 dolmuş ve 2 ticari taksiyle kaçmaya çalışan zanlı, yakalanmamak için kılıktan kılığa girdi. Güvenlik kameralarının bazılarında şapkalı bazılarında kapşonlu olmak üzere 2 farklı kılıkta görüntülenen zanlı, evinin deposunda suç aleti ile birlikte saklanırken yakalandı.

“Geleceğinizi biliyordum”

Polis ekiplerinden kaçamayan zanlı, ekiplere “geleceğinizi biliyordum” sözleriyle teslim olurken, cinayette kullandığı tabanca zanlının üzerinde yakalandı.

“Radyo programını beğenmedim, vurdum”

İfadesi alınmak üzere emniyete götürülen zanlı Halil N. verdiği ifadesinde, ’’Hazım Özsu’nun N.K. ile yaptıkları radyo programında kutsal değerlerimiz ile ilgili bazı ifadelerini beğenmiyordum. Birkaç tane yanlış ifadeleri duyunca radyoyu arayarak kendilerini uyardım. Ancak beni dikkate almadılar ve aynı sözleri kullanmaya devam ettiler. Ben de ev adresini öğrenerek evine gittim. Çok sinirliydim, evin ziline bastım ve akrabalarına Hazım Özsü’nun arkadaşı olarak kendimi tanıttım ve Özsu’nun kapıya inmesini söyledim. Özsü kapıya indiğinde, ’Artık sesini kısıyorum’ dedim ve belimden çıkardığım tabanca ile ateş ettim. Amacım ayağından yaralamaktı, ancak bir ânlık boşlukla silah boğazına hizalandı. Pişmanım’’ sözlerini kullandı. 

Daha önce de adam yaralamadan suçu bulunan Halil N., Emniyetteki sorgusu tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Yorumlar (0)