Kastamonu’da çıkan yangında köylüleri köpekler kurtardı

Kastamonu’nun merkez ilçesine bağlı bir köyde çıkan yangında 7’şer ev ve 1 cami yanarak küle döndü. 12 büyükbaş hayvan da alevlerin arasında telef oldu.

YAŞAM 31.03.2022, 17:29 01.04.2022, 14:25
Kastamonu’da çıkan yangında köylüleri köpekler kurtardı

Gece geç saatlerde Kastamonu’nun merkez ilçesine bağlı Haydarlar Köyü’ndeki boş bir evde yangın çıktı. Yangının artması üzerine köyde yer alan köpekler havlamaya başladılar. Köpeklerin sesine uyanan Ayhan Calayoğlu vakit kaybetmeden evinden çıkıp köy halkını uyarmaya gitti. Vatandaşların evden çıkmasına yardımcı olan Calayoğlu daha sonra itfaiye ekiplerine haber verdi. Olaya çok sayıda itfaiye sevk edildi.

Elektrik kontağından çıktığı tahmin ediliyor

Olay yerine gelen ekipler yangını söndürerek kontrol altına aldılar. Çıkan yangında İsmail Kadam, Şaban Kadam, Kamil Aşçıoğlu, İdris Calayoğlu ve Ayhan Calayoğlu’na ait 7’şer ev ve ahır, 1 traktör yandı. 12 adet büyükbaş hayvan ise telef oldu. Köyde bulunan cami de tamamen küle döndü. Yapılan ilk çalışmalara göre yangın elektrik kontağından çıktı.

“Yanıyoruz” diye bağırarak bizi uyardı

Haydarlar Köyü Muhtarı Salim Kuru şu açıklamalarda bulundu:

Yangının boş evdeki elektrik kontağından çıktığını tahmin ediyoruz. Ayhan Calayoğlu’na ait bir köpek vardı. Yangın çıkınca köpeğin sesine uyanmış ve bize gelerek yanıyoruz diye bağırıp bizi uyardı. Daha sonra yanan evlerin boşaltmasını yaptık. Yanan evlerle ilgili devletimizden yardım bekliyoruz.

Yorumlar (0)