Kastamonu’da başarı öyküsü: 81 yaşında bölüm ikincisi oldu! 

2018 yılında Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü özel yetenek sınavını kazanan Hamdi Balkaş, 81 yaşında bölüm ikincisi olmayı başardı.  

YAŞAM 11.06.2022, 12:16
Kastamonu’da başarı öyküsü: 81 yaşında bölüm ikincisi oldu! 

Çeşitli sağlık sorunlarına rağmen, ömür boyu hayalini kurduğu resim bölümündeki eğitimlerine devam eden Hamdi Balkaş, 4 sene sonunda bölüm ikincisi olmayı başardı. Sağlık sorunları sebebiyle bir süre derslerine ara vermek zorunda kalan 81 yaşındaki Balkaş, bu sebeple diğer sınıf arkadaşları ile birlikte bu sene mezun olamasa da mezuniyet töreninde kep ve cübbe giymeyi ihmal etmedi. 

1997 yılına kadar biyoloji öğretmenliği yaptı

Uzun yıllar Kastamonu ve İstanbul’da biyoloji öğretmenliği yapan Balkaş, 1997 yılında emekliye ayrıldı. Resme olan tutkusu ve merakı sebebiyle 2018 yılında Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü özel yetenek sınavına giren Balkaş, sınavı başarıyla geçerek adını fakülteye yazdırmış oldu. 

Sağlık sorunları sebebiyle bir süre derslere ara verdi

Üniversiteye başlayana kadar, hayatı boyunca hiçbir sanat eğitimi almayan Hamdi Balkaş, derslerdeki başarısı ve ortaya çıkardığı eserlerle öğretmenlerini hayran bıraktı. Üniversite eğitimi sırasında bir süre rahatsızlık yaşayan Balkaş, bu sebeple derslere ara vermek zorunda kaldı. Eksik dersleri olduğu için bu sene sınıf arkadaşlarıyla beraber mezun olamayan Hamdi Balkaş, buna rağmen cübbe ve kep giyerek mezuniyet coşkusuna ortak oldu. 

“Resim yapmak beni çok mutlu ediyordu”

1997 yılında emekli olduktan sonra resim sanatına daha çok ilgi duymaya başladığını dile getiren Balkaş, “Bazen yaylalara gidiyordum, resim yapıyordum. Resim yapmak beni çok mutlu ediyordu. Ancak bir süre sonra bazı teknik eksikliklerim olduğunu fark ettim. Onun üzerine üniversiteye yazılmaya karar verdim. Böylelikle üniversite maceram başlamış oldu” ifadelerini kullandı. 

“Kendini genç hisseden biri olarak beni aralarına kabul ettiler”

Üniversiteye yazıldığı için sınıf arkadaşlarından herhangi bir olumsuz tepki almadığını belirten Balkaş, “Hiç kimse bana olumsuz bir tepki vermedi. Aksine herkes bana destek oldu. Üniversitede beni hiç yalnız bırakmadılar. Tüm genç arkadaşlarımız destek oldu. Kendini genç hisseden biri olarak beni aralarına kabul ettiler. Onların mezuniyet sevincine ben de ortak oluyorum. Onlara başarılı ve uzun bir ömür diliyorum. Yolları açık olsun” şeklinde konuştu. 

“Bazı sağlık sorunlarım sebebiyle son dönemde çocuklarım derslere gitmememi söylüyorlar”

Kendisinin de seneye mezun olacağını dile getiren Balkaş, “İnşallah ben de eksik kalan derslerimi seneye tamamlayıp, mezuniyet mutluluğunu yaşamak istiyorum. Cide ilçesinde sahil kenarında güzel bir evim var. Mezuniyetten sonra, oradaki evimin terasına çıkıp resim çizeceğim. Üniversitede öğrendiklerimi yansıtmaya çalışacağım. Bazı sağlık sorunlarım sebebiyle son dönemde çocuklarım derslere gitmememi söylüyorlar. Eşimin de bazı endişeleri başladı. Ancak ben onlara çok kulak asmıyorum. İnşallah önümüzdeki sene ben de mezuniyet sevinci yaşayacağım. Sağlık sorunlarım sebebiyle bir süre ara vermek zorunda kaldığım derslerim oldu. Rahatsızlık yaşamasaydım ben de bu sene diğer arkadaşlar gibi mezun olmuş olacaktım. İnşallah bu mutluluğu seneye yaşayacağız. Kısa bir süre ertelemiş olduk” dedi. 

Yorumlar (0)