Kastamonu’da 3 evin küle döndüğü yangında can pazarı yaşandı

Kastamonu’da elektrik kontağından çıktığı düşünülen yangında üç ev ve bir otomobil küle dönerken yangın sebebiyle 2 kişi öldü, 1 kişi ise ağır yaralandı.

YAŞAM 28.04.2021, 10:05 29.04.2021, 09:50
Kastamonu’da 3 evin küle döndüğü yangında can pazarı yaşandı

Pınarbaşı İlçesinde dün gece saatlerinde meydana gelen yangın nedeniyle alevler arasında adeta can pazarı yaşandı.

Elektrik kontağından çıkan yangın evlere sıçradı

Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesine bağlı Demirtaş köyünde Mevlüt, Yılmaz ve Mustafa’ın ortak kullandığı yazlık evde, ilk incelemelere göre elektrik kontağındaki arıza nedeniyle yangın başladı. Kısa süre içinde büyüyen yangın, çok geçmeden bitişiğinde bulunan Tahir, Sıtkı ve Mehmet Yılmaz kardeşlere ait olduğu öğrenilen yazlık olarak kullandıkları eve sıçradı. 

Yangın ihbarı üzerine bölgeye giden Pınarbaşı Belediyesi itfaiye ekiplerine ayrıca Devrekani, Ulus, Azdavay itfaiye ekipleriyle Pınarbaşı Orman İşletme Müdürlüğü arazözleri de destek sağladı.

Yangında Cemile Yılmaz (65) ve annesi Fatma Yılmaz (89) alevlerin arasında kalarak feci şekilde can verdi. Mevlüt Yılmaz ise yangından yaralı olarak kurtulabildi.

Alevlerin arasından yaralı şekilde kurtarılan Mevlüt Yılmaz daha sonra ambulansla hemen Pınarbaşı Devlet Hastanesine kaldırılıp tedavi altına alındı. Küle dönen evlerin yanı sıra ayrıca alevlerin sıçradığı bir otomobilde kullanılamaz hale geldi.

Yangın sabah saatlerinde anca söndürülebildi

Pınarbaşı ilçesinde akşam saatlerinde meydana gelen ve 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan yangın sabah saatlerinde anca kontrol altına alınabildi.

Olay yerinde hala soğutma çalışmaları sürerken havadan çekilen görüntülerde yangının dehşete düşüren boyutları gözler önüne seriliyor. Havadan çekilen görüntülerde yangın çıkan evlerin yerinde geriye bir tek kül yığınları kaldığı görülüyor.

İtfaiye ekiplerinin olay yerinde soğutma çalışmaları devam ederken Olay Yeri İnceleme ekipleri ve Cumhuriyet Savcısı ise, yangının meydana geldiği alanda incelemelerde bulunuyor. Olayla ilgili soruşturma ise sürüyor.

Yorumlar (0)