Kastamonu'daki yangının bilançosu: '2 ev, 2 ahır ve samanlık...'

Kastamonu'nun Daday ilçesinde, ahşap bir evde çıkan yangın sonucunda 2 ahır, 2 ev ile samanlık kullanılamaz duruma geldi.

YAŞAM 21.04.2021, 10:55 21.04.2021, 17:37
Kastamonu'daki yangının bilançosu: '2 ev, 2 ahır ve samanlık...'

Kastamonu’nun Daday ilçesine bağlı olan Çamkonak köyünde Mustafa Karamustafa'ya ait olduğu belirlenen iki katlı ahşap bir evde, bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Kısa sürede eve sıçradı

Çıkan yangın, kısa süre içinde Sabri Karamustafa’ya ait eve de sıçrarken yangın sebebiyle olay yerine çok sayıda itfaiye ekiplerinin sevk edildiği belirtildi. Çıkan yangın sebebiyle 2 ahır, 2 ev ve samanlığın kullanılamaz duruma geldiği ifade edilirken yangının kontrol altına alındığı açıklandı.

İtfaiye ekipleri, yangının çevrdeki diğer evlere sıçramaması kapsamında yoğun bir çaba harcadı.

Köy muhtarı Metin Gebeş, yaptığı açıklamada yangını haber alır almaz itfaiye ekiplerine haber verdiğini söylerken, köye geldiği zaman bir evin yandığını ardından yandaki bir eve daha sıçradığını aktardı. Yangının çıktığı bölgedeki diğer iki evin kurtarıldığını söyleyen Gebeş,  yangının başka yerlere sıçrama ihtimalinin engellendiğini belirtti.

Çıkan yangın sebebiyle eşyalarını ve traktörünü kurtarmak için yoğun çaba harcayan Ferhat Karamustafa, şunları aktardı:

"Yangının benim evime sıçramasına sadece 4-5 metre kalmıştı. Ama orman, itfaiye ve belediye ekiplerimiz sağolsun yangın kontrol altına alındı şu an. Kendilerine teşekkürlerimi iletiyorum."

Yorumlar (0)