Kastamonu'da felaketin ortasındaki masumiyet

Kastamonu’ya bağlı Bozkurt ilçesinde meydana gelen sel felaketinin ardından çocukların olanlardan habersiz bir şekilde çamurun içinde oyun oynamaya devam etmeleri yürek burktu.

YAŞAM 16.08.2021, 20:48 17.08.2021, 12:43
Kastamonu'da felaketin ortasındaki masumiyet

Kastamonu’ya bağlı Bozkurt ilçesinde geçtiğimiz çarşamba günü meydana gelen ve ilçeyi neredeyse tamamen yıkan sel felaketi, arkasında acı izler bıraktı. Çok sayıda eve, iş yerine ve araca zarar veren afette, ilçede şu ana dek 62 kişi yaşamını yitirdi. Evlerini çamur basan yurttaşlar, eşyalarını dışarıya nakletmek durumunda kaldı. Felaketin en masumu olan çocuklar ise her şeyden habersiz bir şekilde, bahçelerini dolduran çamurun içinde oyunlarını oynayarak eğlenmeyi sürdürdü. Topları çamura saplanan ve onu alabilmek için gayret sarf eden, çamurla kendilerine yeni oyunlar bulan çocukların bu görüntüleri ise yürekleri dağladı. 

“Su geldiğinde son anda kurtulduk”

8 senedir Türkiye’de ikamet ettiğini ve inşaatta çalıştığını kaydeden yabancı uyruklu Hasan Mıhaymıt, “Selle birlikte evimiz ve etrafı sular altında kaldı, tüm eşyalarımız gitti. İşte bu hale geldik. Su geldiğinde son anda kurtulmayı başardık. Şimdi evi temizlemeye çalışıyorum, eşyaları dışarıya nakletmek durumunda kaldım. Çocuklar ise çamurda oyun oynuyor, top oynuyor.” ifadelerini kullandı.























Yorumlar (0)