Kastamonu'da 10 ev kül oldu

Kastamonu'ya bağlı Tosya ilçesindeki bir köyde meydana gelen yangın, kontrol altına alındı. Helikopterle havadan da destek verilen faaliyetler neticesinde kontrol altına alınan yangında toplam 10 ev hasar aldı.

YAŞAM 27.08.2022, 20:45
Kastamonu'da 10 ev kül oldu

İlçeye bağlı olan Gövrecik köyündeki Unduk Mahallesi üzerinde Avni Ateş'e ait evde an itibarıyla tespit edilemeyen sebeple yangın çıktı.

Kısa süre içinde büyüyen yangın çevredeki evlere de sıçradı.

İhbar üzerine olay mahalline sevk edilen Kargı, Tosya ve Çankırı belediyelerine bağlı itfaiye personelleri ile Kastamonu İl Özel İdaresi ve Orman Bölge Müdürlüğü personelleri, yangına müdahalede bulundu.

Helikopterle havadan da destek verilen faaliyetler neticesinde kontrol altına alınan yangında toplam 10 ev hasar aldı. 

Vali Çakır: Can kaybımız yok

Vali Avni Çakır ve Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, olay mahalline gitti.

Vali Çakır, basın mensuplarına, çok büyük bir yangın yaşadıklarını ifade etti.

Bölgedeki coğrafi yapısının bir hayli zorlu olduğuna işaret eden Çakır, şöyle konuştu: 

"Bölgenin yerleşim karakteristiği gereği ahşap ve çok yakın yapılaşma sebebiyle 10 ev hasar aldı. Neyse ki can kaybımız yok. Hayvanlar da kurtarıldı. 

Devlet tüm imkanlarıyla burada. Talep eden yurttaşlarımıza konaklama imkanı sunduk ama akrabalarının yanında kalmayı tercih ettiler. Devlet olarak üzerimize düşen her şeyi yapıyoruz. Nakdi ve ayni yardımlarda da bulunacağız. Yaraları hep birlikte saracağız."

"Her şeyimiz kül oldu"

Evi hasar görenlerden Afide Çelik ise iki engelli evladı olduğunu belirterek, "Her şeyimiz kül oldu. Engelli evlatlarımın ayakları dahi yalınayak." dedi. 

Selahattin Ataş, her şeyin birkaç dakika içinde olduğunu aktararak, alevleri görür görmez arabayı ve traktörünü alarak harmana götürdüğünü kaydetti.

Hasan Uzunmehmetoğlu ise yalnız başına yaşadığını dile getirerek, "Ormanda çalışıyordum. Öğlen saatlerinde bir telefon geldi. Köye ulaştığımda iş işten geçmişti." sözlerini sarf etti. 













Yorumlar (0)