“Kaşif” isimli atıyla İzmir’den Batman’a yürüyor 

Kendisini doğaya adadığını söyleyen Batmanlı 38 yaşındaki gezgin Yüksel Atalay, İzmir’den alıp “Kaşif” adını verdiği atı ile hayvan haklarına ve doğaya saygı için İzmir’den Batman’a yürüyor. 

YAŞAM 23.08.2021, 12:29 24.08.2021, 09:52
“Kaşif” isimli atıyla İzmir’den Batman’a yürüyor 

38 yaşındaki Batmanlı Yüksel Atalay, İzmir’de başladığı yürüyüş yolculuğuna Manisa Salihli’de mola verdi. İzmir’den Batman’a olan 1500 kilometrelik yolculuğunu yürüyerek 2 ayda tamamlamayı hedefleyen Atalay, Salihli’de bu yolculuğun amacını ve başlangıcını anlattı.  



“Kaşif’i internetten satın aldım, aramızda bağ oluştu” 

Atalay: “Hep bir hayalim vardı, atım olsun istemiştim. 2 hafta önce Fethiye’de kampta iken Kaşif’i internetteki satılık ilanlarında gördüm ve hiç düşünmeden İzmir’e gidip aldım. Onu çok sevdim. Aramızda müthiş bir bağ oluştu. Sonra da Kaşif ile Batman’a doğru yola çıktık. Kendime ortalama 2 aylık süre belirledim. Bu sürede Batman’a varabileceğimi düşünüyorum. Biliyorsunuz ki yangınlardan sonra ormanlara giriş yasaklandı. Ben de 2 ay boyunca yol kenarlarında kamp yapacağım. “ 



“Yolculuk meşakkatli ama önemli değil” 

Atalay: “Atımın ismini Kaşif koydum çünkü bu yolculukta o da pek çok deneyim elde edecek. Ortalama 1500 kilometrelik yolculuk gerçekleştireceğiz. Yolculuğumuzun uzun olması önemli değil. Önemli olan, varacağımız nokta da değil. Önemli olan, yapacağımız yolculuk, yolda yaşadıklarımız. Ben buna adapte olmuş durumdayım. Bu yolculuk çok meşakkatli ama bu da işin tuzu biberi. Bu yolculuk sayesinde hem doğaya saygı adına bir şeyler yapacağız hem de hayvan haklarına dikkat çekeceğiz.” 



“Arkadaşımızı destekliyorum” 

Asuman Keskiner: “Tesadüfen Yüksel ile yolumuz kesişti. Tanıştık, mutlu olduk. Atıyla beraber yola çıkma amacını duyduğumuzda daha da mutlu olduk. Doğaya saygı ve hayvanları korumak adına yola çıkmış. Biz, doğamızı onlarla paylaşıyoruz. Hayvanlar ve doğa yoksa biz de yokuz. Sonra arı yok olduğunda dünyanın ömrünün yalnızca 4 sene olacağını biliyoruz. Bu, bilim tarafından kanıtlandı. Bir canlının yok olması kadar kötü başka bir şey olamaz. Arkadaşımızı destekliyorum.” 

Yorumlar (0)