Kars Cıbıltepe Kayak Merkezi “gece kayağı” sevenlerin gözdesi oldu 

Kars Sarıkamış’ta yer alan Cıbıltepe Kayak Merkezi, “gece kayağı” seven yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı oldu. Aydınlatılmış pistte kayak yapanlar, beğenilerini sık sık dile getirdiler. 

YAŞAM 19.03.2021, 14:45 21.03.2021, 09:22
Kars Cıbıltepe Kayak Merkezi “gece kayağı” sevenlerin gözdesi oldu 

Kristal karın vazgeçilmez yağış alanı olan Sarıkamış, sarıçam ormanları sayesinde uzun ve dağlık bir alana sahip. Birkaç yıl önce açılan ve kısa zamanda turistlerin ilgi odağı haline gelen Cıbıltepe Kayak Merkezi de bu dağlık alana kurulmuş bir mekan.

Şehirde aylar boyunca süren kış koşullarını değerlendirmek üzere çıkılan yolda kullanışlı kayak merkezi inşa edilen Sarıkamış artık gündüz kayakçılarını olduğu kadar gece kayakçılarını da ağırlıyor.

Gece kayağı yapmak için gelenler var

İyi ışıklandırma sistemi sayesinde gece kayağına da imkan sağlayan Cıbıltepe’de sezon aylarca açık kalıyor. Gündüz aldığı ziyaretçi sayısı kadar gece ziyaretçisi de olan kayak merkezinin yetkilileri ise hem ilçeye ve ile gelir kaynağı oluşturmaktan hem de Kars turizmine hareket katmaktan oldukça memnun.



2 bin 634 rakımlı

Sarıkamış merkezine 2 kilometre kadar uzak olan 2 bin 634 rakımlı Cıbıltepe, Covid-19 salgını döneminde aldığı güvenlik ve sağlık tedbirleri ile “güvenli turizm alanı” sertifikasına da sahip. Ayrıca kayak merkezinde çığ, sis, fırtına gibi olumsuzların oluşmaması da turistleri memnun eden ayrı bir olay.

5 kilometrelik gece kayağı

Pistte ışıklandırılan 1 ve 5 numaralı yollar, 5 kilometrelik alana sahip. Bu alan boyunca turistler kesintisiz şekilde kayak yapabiliyorlar.  

Yorumlar (0)