Kars’a 30 sene önceki kış geri döndü

Kars’ta tipi ve kar yağışı etkisini gösterirken, yaklaşık olarak 100 köy yolu ulaşıma kapandı. Tekrar kışlıklarını giyen vatandaşlar tekrar güneşin ne zaman yüzünü göstereceğini merak etmeye başladı.

YAŞAM 19.03.2022, 12:44 20.03.2022, 13:16
Kars’a 30 sene önceki kış geri döndü

Kars’ta yoğun tipi ve kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Evlerinden çıkarak erken saatlerde işlerine gitmek isteyen vatandaşlar, kaldırımlarda yürümek konusunda zorluk çekti.

Vatandaşlar, erken saatlerde dükkanlarına gelerek kapılarının önünde bulunan karı temizlemek maksadıyla uğraş sarfetti.

Yoğun kar yağışından dolayı yaklaşık 100 köy yolu ulaşıma kapandı, kimi vatandaşlar ise 20-30 sene önceki kışın geri geldiğini söyledi.

“30 yıl önceki kışları görüyoruz”

Ebubekir Keleş, kışın yoğun geçtiğini söyleyerek, “Bundan 23-30 sene önceki kışlarla karşı karşıyayız. Bunun önünde sonunda bereket olduğunu düşünüyoruz. Bundan inşallah 30 yıl önceki kışları yaşadığımıza göre 30 sene önceki bereketi de göreceğiz.

Gelecek günler çok daha ışıklı ve parlak. İnşallah daha da güzel günlere doğru bu kar ve rahmet bizi götürecektir.” şeklinde konuştu.

Kapanan yollara ilişkin çalışma başlatıldı

Karın fazlaca yağdığını söyleyen Adil Koç, “Temizlik yapıyoruz. Dükkanımızın önünü temizliyoruz. Artık mart ayıyla birlikte karlar erimeye başlar ve ilk kez mart ayında böylesine çok kar yağdı. Yağdığından dolayı iyi tarlalar için suyun olması gerek.” dedi.

Kışın hakim olduğu Kars’ta yaklaşık 100 köy yolu ulaşıma kapanırken, Karayolları tarafından kendi sorumluluk bölgelerinde, İl Özel İdaresi tarafından ise köy yolları için karla mücadele çalışması gerçekleştirildi. Belediye ekiplerince ise kaldırımların karları kürendi.

Yorumlar (0)