Karısını durakta öldüren kocaya a.müebbet!

Kayseri'de 2 çocuğunun annesi Cevahir Çay'ı otobüs durağında defalarca bıçaklayarak katleden koca Mustafa Çay'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

YAŞAM 16.12.2019, 13:40
Karısını durakta öldüren kocaya a.müebbet!

Olay Kayseri’de, 7 Ekim 2019 tarihinde Kocasinan ilçesine bağlı Erkilet General Emir Mahallesindeki otobüs durağında meydana gelmişti.

35 yaşındaki Mustafa Çay, 1 hafta önce uzaklaştırma kararı alan 2 çocuğunun annesi 31 yaşındaki eşi Cevahir Çay’ı otobüs durağında defalarca bıçaklayarak öldürmüştü.

Cinayetin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Mustafa Çay (35), bugün hakim karşısına çıktı. Kayseri Adalet Sarayı 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya, 35 yaşındaki tutuklu sanık Mustafa Çay, maktül Cevahir Çay’ın annesi Saniye A., babası Rıfat A. ve avukatlar katıldı.

"Ölene kadar başında bekledi"

Mahkemede dinlenen Cevahir Çay'ın annesi Saniye A., sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep ederken, baba Rıfat A.'da "Tasarlayarak işlediği, ölene kadar başında beklediği için en ağır cezayı almasını istiyorum." ifadelerini kullandı.

"Tasarlayarak öldürmedim"

Mahkeme heyeti tarafından son sözü sorulan katil zanlısı Mustafa Çay da, "Ben ölene kadar başında beklemedim. Öldürmeyi de tasarlamadım. Beratımı ve tahliyemi istiyorum" diyerek kendini savundu.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası çıktı

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucunda katil zanlısı Mustafa Çay'a indirim maddelerini uygulamazken, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Yorumlar (0)