Kardeşler, İzlanda'da 'En İyi Film' ödülünü aldı

Yönetmenlik koltuğunda Ömür Atay'ın oturduğu "Kardeşler" filmi, İzlanda'da "En İyi Film" ödülüne layık görüldü.

YAŞAM 29.07.2019, 18:48
Kardeşler, İzlanda'da 'En İyi Film' ödülünü aldı

Türkiye, Almanya ve Bulgaristan ortak yapımı olan filmin başarısını anlatan Yönetmen Ömür Atay, sosyal medya üzerinden, "İzlanda'dan ödülle dönüyoruz. 'Close Up Reykjavik Film Festivali'nde En İyi Film Ödülü 'Kardeşler' filminin oldu." paylaşımında bulundu.

Çok sayıda festivale katılan ve her birinden ödülle dönen "Kardeşler" isimli filmin başrollerini Yiğit Ege Yazar, Caner Şahin ve Gözde Mutluer paylaşıyor.

"Kardeşler" filminin prömiyeri, dünyanın önemli film festivallerinden 53. Karlovy Vary Film Festivali'nin Ana Yarışma bölümünde yapılmıştı. "Kardeşler" filminin Türkiye’deki ilk gösterimi ise 25. Uluslararası Adana Film Festivali'nde yapılmıştı.

Kısaca filmin konusu şu şekilde:

"Yusuf'un ailesinin aldığı karar, hem ağabeyi Ramazan'ın hem de kendi hayatının değişmesine sebep olur. Yusuf'un ailesi, kızlarının öldürülmesini emretmiştir. Yusuf 'un da verilen karar doğrultusunda kız kardeşini tuzağa düşürmesiyle, evin en büyük çocuğu olan Ramazan kardeşini öldürür. İşlediği cinayet sonucu Ramazan'ın hapse girmesi gerekmektedir ancak Yusuf'un yaşının küçük olmasının ona ceza indirimi sağlayacağı düşünülerek suçu üstlenir ve abisi Ramazan'ın yerine hapis yatar. 4 yıl cezaevinde kalan Yusuf, şartlı tahliye olunca ailesiyle tekrar bir araya gelir. Özgürlüğüne kavuşan Yusuf, çektiği vicdan azabıyla bu kez de dışarıda mahkûm hayatı yaşamaya başlar. İki kardeşin hayatına giren Yasemin, geçmişte yaşanan ve sır gibi saklanan cinayet ile ilgili gerçekleri öğrenir. Yasemin de artık Yusuf gibi aile için büyük bir tehlike oluşturmaktadır. Filmin heyecanlı dakikaları ise işte tam bu andan itibaren başlar..."

Yorumlar (0)