Kardeşinin HES koduyla seyahat etti, “İyi niyetle yaptım” dedi 

Yetkililerin Türk vatandaşlarını daha önce defalarca uyarmasına rağmen yanlış HES koduyla seyahat eden vatandaşlardan biri, Kırıkkale’de yakalandı. Kardeşinin “negatif” olan HES kodunu kullanarak seyahat eden “pozitif” yolcu, bunu “iyi niyetle yaptıklarını” savundu ve ekledi: “Ben üç kağıtçılık yapmıyorum.” 4 bin 50 TL idari para cezasına çarptırılan yolcu, karantina oteline yerleştirildi. 

YAŞAM 24.10.2021, 09:44 24.10.2021, 10:15
Kardeşinin HES koduyla seyahat etti, “İyi niyetle yaptım” dedi 

Anadolu’nun kavşak noktası olan Kırıkkale’de denetim yapan ekipler, yine yanlış HES kodunu kullanan vatandaşlarla karşılaştı. Kırıkkale Valiliği koordinesinde gerçekleştirilen ve İl Jandarma Komutanlığı ile İl Salgın Denetim Merkezi ekipleri tarafından yapılan denetimlerde İzmir’den Ağrı’ya giden bir otobüs durduruldu. Sürücü ve yolcuların GBT kontrolleri sırasında otobüste bulunan 38 yaşındaki Faruk Taşdemir isimli vatandaşın PCR test sonucunun pozitif olduğu öğrenildi.  



“Ben dalavere yapmıyorum” 

Kardeşinin negatif olan HES kodunu kullanarak seyahat eden Taşdemir, karantina kurallarını ihlal ettiği için 4 bin 50 TL idari para cezası alırken otobüs şoförü de aynı cezaya çarptırıldı. Denetimdeki ekipleri uzun süre ikna etmeye çalışan pozitif yolcu, “Yemin ederim iyi niyetle kardeşimle değişim yaptık. Ben üç kağıtçılık da dalavere de yapmıyorum.” diyerek kendisini savundu. Yolcu, en sonunda karantina oteline yerleştirildi. 





Yorumlar (0)