Kardan cami minaresi yaptılar!

Ümraniye’de bir vatandaş, son günlerde yaşanan kuraklık nedeniyle kar duası etmişti. Duası kabul olan vatandaş, kardan bir cami minaresi yapara, ezan da okuttu.

YAŞAM 21.02.2021, 14:54 22.02.2021, 11:24
Kardan cami minaresi yaptılar!

İstanbul’un Ümraniye ilçesi, ilginç bir olaya şahit oldu. İlçede yaşayan inşaat boyacısı Adem Sinanoğlu, son zamanlarda tüm kentte yaşanan kuraklık nedeniyle dua etmeye başlamıştı. Yar ve yağmur yağması için dualar eden Sinanoğlu’nun duası kabul oldu. Bunun üzerine Sinanoğlu, yoğun kar yağışının üzerinden 4 gün geçmesinden hemen sonra, kardan minyatürle bir cami minaresi yaptı.

Mahalle sakinleri de minareyi beğendi

Kardan yaptığı minareye ışıklandırma da ekleyen Sinanoğlu, mahallesinde görsel bir güzelliği ortaya çıkarmış oldu. Işığın yanı sıra ses sistemini de kardan minareye ekleyen Sinanoğlu, hoparlörden ezan okutmayı da ihmal etmedi. İnşaat boyacısı Adem Sinanoğlu’nun yaptığı bu çalışma, komşuları ve mahalle sakinleri tarafından takdir aldı.

İstanbul’da barajların kurumak üzere olduğu sırada, yağmur duasına çıktıklarını belirten Sinanoğlu, dualar sonrasında karın yağdığını belirtti. Bu yüzden bir minare yapma gereği duyduğunu belirten Adem Sinanoğlu, 4 gün çalışması sonucunda bir eser ortaya çıktığını belirtti.

Yorumlar (0)