Karavan tutkunu Avrupalılar Bursa’ya akın etti

Karavan tutkunu Avrupalılar eski otobüsleri alarak karavana çevirmek için Bursa’ya akın etti.

YAŞAM 23.09.2021, 17:42
Karavan tutkunu Avrupalılar Bursa’ya akın etti

Dünya seyahatine çıkan Avrupalı karavan tutkunları, karavan yaptırmak amacıyla Türkiye’yi mesken tuttu. İngiliz turistler Bursa’da karavan yaptırmak için sıraya girdi. Bursa’da turistler eski yolcu otobüslerini alıp otobüsleri karosercilerde restore ettirerek karavan haline getiriyor. Eski bir otobüsü karavan haline getirmenin bedeliyse 300-600 bin TL arasında değişiyor.

Karavan tutkunu Avrupalılar soluğu Bursa’da alıyor. Bursalı ustalar da turistlere karavan yapabilmek için aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.

İngiltere’de karavanıyla dünya turuna çıkan Mathew Askey, Türkiye’ye geldiğinde Avrupa’ya göre fiyatları uygun olduğu için karavanını büyütmeye karar verdi. 1986 model otobüs olan turist, otobüsü Bursa’da otobüs karavan yapıyor. Tıpkı Askey gibi birçok turistin karavan yaptırmak maksadıyla Bursa’ya geldiği öğrenildi.

Askey, “Türkiye’ye gelince karavanımı büyütmek istedim. Bursalı ustaların yardımıyla otobüsü tadilat yaptırıp karavan haline getireceğim. Otobüs karavanımın bitmesinin ardından kaldığım yerden dünya turuna devam edeceğim.” şeklinde konuştu.

Bursalı karoser ustası olan Murat Aslan ise, “Sene başından bu zamana dek yaptığım 4’üncü karavan bu. Bursa’daki karosercilerin yüzde seksenlik kesimi karavan üzerinde çalışma yapıyor. Son olarak İngiliz Mathev Askey İngiltere’den geldi. 1986 model otobüs satın aldık. Otobüsün karoser ve boya işinde ona yardım edeceğiz. İç kısmını ise yapan başkası olacak. Karavan 300 bin liraya da biter 600 bin TL’ye de. Konforuna göre fiyatın değiştiğini söyleyebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)