Karantinayı ihlal edip sokağa çıkan genci HES Kodu ele verdi

Kırıkkale'de Kovid-19 denetimi gerçekleştiren ekipler, karantinada olması gereken ve insan kalabalığın en yoğun olduğu caddede gezen genç vatandaşı, "HES kodu" sorgusu sonucunda tespit etti. Ardından karantinaya alınan gence 4 bin 50 TL idari para cezası uygulandı.

YAŞAM 28.07.2021, 10:04 29.07.2021, 09:41
Karantinayı ihlal edip sokağa çıkan genci HES Kodu ele verdi

Kırıkkale'de Kovid-19 vaka artışını engelleyebilmek için gece geç saatlere kadar denetim yapıldı. 

HES Kodu, onu ele verdi

İl Salgın Denetim Merkezi ekipleri ve polisler, insan kalabalığının en yoğun olduğu park caddelerde "HES kodu" ve maske denetimi yaptı.

Atatürk Caddesinde uygulama noktası kuran Motosikletli Polis Timleri, vatandaşların GBT ve HES kodu sorgulamasını yaptı. "HES kodu" sorgusunda temaslı olduğu belirlenen 27 yaşındaki Osman Y., insan kalabalığının en yoğun olduğu sokakta dolaşırken polisler tarafından yakalandı. 

PCR testi pozitif çıkan annesi sebebiyle riskli gruba dahil olan Osman Y., filyasyon ekipleri tarafından karantinaya götürüldü. Osman Y.’ye 4 bin 50 TL idari para cezası verildi.

Salgın Denetim Merkezi ekipleri tarafından, kafe, park ve cadde gibi insan yoğunluğunun olduğu alanlarda maske denetimleri yapıldı. Maskesiz dolaşan vatandaşlar uyarılarda bulunan ekipler, bazı vatandaşlara da maske dağıttı. Kafe işletme sahiplerine uyarılarda bulunan ekipler, yakın akraba olmayan müşterilerin 60 cm mesafe kuralına uymalarını istedi.

Yorumlar (0)