Karantinadakilere sahur sürprizi

Karaman'da karantina altındaki 637 gurbetçi vatandaş, sahura davul ve manilerle uyandı.

YAŞAM 04.05.2020, 09:16 04.05.2020, 09:48

Mahsur kaldıkları ülkelerden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla ülkelerine getirilerek gözetim altına alınan Türklere moral desteği sürüyor.

Karaman’a 14 günlük karantina süreci için getirilen 637 vatandaşa da moral vermek için sahur vaktinde davullu manili sürpriz yapıldı.

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) pandemisi tedbirleri çerçevesinde geçtiğimiz hafta İtalya, Bangladeş ve Suudi Arabistan'dan Karaman’a getirilen 637 vatandaşın 14 günlük karantina süresi devam ediyor.

Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Nefise Sultan ve Hatuniye Öğrenci Yurtlarında misafir edilen vatandaşlara ramazan ayının manevi havasını yaşatmak ve moral vermek maksadıyla maniler ve ilahiler eşliğinde sahur için uyandırıldı.

Sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde değişik ritimlerle vatandaşları sahura kaldıran davulcular, “Besmeleyle çıktım yola, selam verdim sağa sola, komşularımız Ramazanınız mübarek ola” şeklinde maniler söyledi.

Yurtlarda kalan vatandaşlar da pencerelere çıkarak bu keyifli anları cep telefonlarına kaydetti. Bazı vatandaşlar yapılan bu sürprize pencereden el sallayarak teşekkür etti.

Yorumlar (0)