Karantinadaki tır şoföründen duygulandıran mektup

14 günlük karantina sonrası öğrenci yurdundan ayrılan tır şoförü karantina sonrası 50 lira ile bir mektup bıraktı.

YAŞAM 09.04.2020, 11:44
Karantinadaki tır şoföründen duygulandıran mektup

Ukrayna'dan Zonguldak'a gemi ile getirilen bir tır şoförü, 14 gün boyunca gözetim altında tutulduğu KYK'ya (Kredi Yurtlar Kurumu) öğrenci yurdundan ayrılırken mektup bıraktı. Tır şoförünün bıraktığı mektubun yanındaki 50 lira da görevlileri duygulandırdı.

İlk kez 12 Aralık 2019 tarihinde Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan şehrinde görülen ve tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle Türkiye'nin aldığı önlemler çerçevesinde Ukrayna'da bulunan 120 tır şoförü kademeli olarak tırları ile birlikte yük gemisi aracılığıyla Zonguldak'a getirildi.

İlk olarak 22 Mart 2020 günü Zonguldak'a getirilen tır şoförleri minibüsler ile 14 günlük karantina sürecini geçirecekleri Kozlu ilçesindeki Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) öğrenci yurduna yerleştirildi. Burada 14 günlük gözetim süresini tamamlayan 49 tır şoförü geçen 5 Nisan pazar günü kaldıkları yurttan evlerine gönderildi.

"50 lira ile duygu dolu mektup"

Gözetim altında tutulan tır şoförlerinden biri, kaldığı süre boyunca odada kullandığı elektrik, buzdolabından yedikleri ve içtikleri karşılığında 50 lira bırakıp bir de mektup yazdı. Yalnızca imzasını attığı mektuba ismini yazmayan tır şoförünün mektubunu odayı dezenfekte ederken bulan görevliler ise duygulandı.

Mektupta tır şoförü şunları yazdı:

"22 Mart 2020 pazar günü Ukrayna'dan Zonguldak limanına geldim. Liman içerisinde polis, AFAD ve gönüllü Kızılay ekibi bekliyordu. Bizleri toplayıp kız öğrenci yurduna getirdiler. 14 gün korona virüs karantinasına aldılar. İstemeyerek de olsa odada bulunan dolapta su ısıtıcısı, çay, kahve, çerez ve buzdolabında bulunan yiyecekler vardı. Onları yedim ya da içtim. Hakkınızı helal edin" ifadelerine yer veren tır şoförü mektubun sonunda da şöyle teşekkür etti: "Gördüğümüz ilgiden dolayı öncelikle Zonguldak Valisine, polis, AFAD ve gönüllü Kızılay ekibine en içten kalbimle teşekkür ederim. Allah devletimize zeval vermesin. Bu musibetten İnşallah en yakın zamanda kurtuluruz."

"Bizi çok duygulandırdı"

Yurtta temizlik görevi olarak çalıştıklarını söyleyen görevliler ise mektubu okuduklarında çok duygulandıklarını belirttiler.

Yorumlar (0)