Karantinadaki çay üreticilerine korona testi!

Rize'de İl Pandemi Kurulu tarafından oluşturulan 110 kişilik ekip, 3 günde 5 bin test yapmayı amaçlıyor.

YAŞAM 23.05.2020, 14:05
Karantinadaki çay üreticilerine korona testi!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri dâhilinde alınan seyahat yasağı engeli kaldırılarak Rize’ye gelen çay üreticileri, evlerinde karantina altında kalıyor. 

İl Pandemi Kurulu tarafından kurulan 110 kişilik ekip, karantinada olan çay üreticilerine yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi uygulamaya başladı.

Ekipler, köy ve mahalleleri dolaşıyor ve cami hoparlörlerinden anonslar yaptırıyor. Böylece şehir dışından gelenlerin arasında her evden bir kişiyi açık alan veya cami altlarına çağırıyorlar. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi yaptıranlar, tekrar evlerine gönderiliyor.

Test sonucu negatif çıkan çay üreticisi, evin gereksinimleri için dışarı çıkabiliyor. Evin diğer halkı da yalnızca tarlada çay toplayabilecek, ev ile tarla arasında başka bir alana gidemeyecek.

14 günlük karantina süresini tamamlayan çay üreticileri, normal hayatlarına dönebilecek. 3'erli grup halinde gezen ekipler, 3 günde 5 bin kişiye yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi uygulayacak.

Çay üreticisi Mehmet Naci Yılmaz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Uygulamayı çok iyi buldum. Ben geleli 8 gün oldu. Hasta olsaydım belli ederdi kendini." ifadelerini kullandı.

Turgay Mercan, 20 Mayıs günü Rize'ye geldiğini belirterek, "Uygulamayı çok iyi buluyorum. Fakat bunu buraya gelmeden İstanbul’da yapsalardı daha iyi olurdu. Kimse hasta olup olmadığını bilmiyor. Ben zaten 2 aydır evden dışarı çıkmıyordum." dedi. 

Hikmet Kanbur ise "Bunlar güzel şeyler. Milletin sağlığı sıhhati için bu uygulamalar çok güzel." diye konuştu. 

Yorumlar (0)