Karantina sürecinde tavşan satışları patladı!

Bursa'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde tavşan satışlarında patlama yaşandı. 

YAŞAM 03.06.2020, 12:13
Karantina sürecinde tavşan satışları patladı!

Yeni tip koronavirüsten (Covid-19) korunmak amacıyla evlerinde kalan bazı kişiler, evcil hayvan sahiplenmeye başladı. Aileler, çocuklara herhangi bir şekilde zarar vermeyen ve bakımı kolay olan tavşanları tercih etti. 

Bursa'da tavşan yetiştiricisi olan Tahsin Işık isimli bir vatandaş, karantina sürecinde tavşan satışlarının 3 kat artış gösterdiğini söyledi. Işık, son dönemde tavşanların popüler olduğuna dikkat çekti.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle birçok ailenin evde hapis hayatı yaşadığını aktaran Işık, birçok ailenin evcil hayvan sahiplenmeye başladığını ifade etti.

Işık, ailelerin daha çok tavşan beslemeye başladıklarını belirterek, tavşanların köpek ve kedi gibi fazla sorumluluk gerektiren bir hayvan olmadığını söyledi.  

"Negatif enerjiyi alıyorlar"

Özellikle velikan tavşanlar ile minyatür ırkların tercih edildiğini aktaran Işık, tavşanların insanlar üzerindeki olumlu etkilerine de değindi. 

Işık, tavşanların insanlarda bulunan negatif enerjiyi aldığını ve ısırma gibi insanlara zarar verecek hareketlerde bulunmadığını kaydetti. 

"7'den 70'e herkes yetiştirebilir"

Tavşanların tamamen sosyal canlılar olduğunu aktaran Işık, küçük bir çocuğun da 70 yaşındaki bir yetişkinin de tavşan yetiştirebileceğini söyledi. 

Işık, tavşanların bakımının ev hayatına uygun olduğunu kaydederek, minyatür ırklara daha fazla ilgi gösterildiğine dikkat çekti.

"Ufacık bir kafeste bile yaşayabiliyorlar"

Küçük tavşanların birçok aileye refakatçilik yaptığını belirten Işık, bir metrelik bir kafeste bile yaşamlarını sürdürebildiklerini belirtti. 

Yorumlar (0)