Karantina altındaki atlar böyle görüntülendi!

İstanbul Büyükada'da 105 atın ruam hastalığı sebebiyle itlaf edilmesinin ardından, hayvanseverler karantina altına alınan atların tutulduğu ahırlara özel izinle girdiler.

YAŞAM 31.12.2019, 10:33 31.12.2019, 10:37
Karantina altındaki atlar böyle görüntülendi!

İstanbul Büyükada'da 105 atın ruam hastalığı sebebiyle itlaf edilmesi ve faytonlara at koşulmasının 3 ay süreyle durdurulması sonrası gözler karantina ahırlarına çevrildi.

Karantina altına alınan atların tutulduğu İSPARK ahırlarına hayvanseverler tarafından özel izinle girildi.

Hayvanseverler süreci mutlaka takip edeceklerini bildirdi. 

Ne olmuştu?

İstanbul Büyükada'da faytona koşulan atlarda "ruam" hastalığının tespit edilmesine ilişkin Adalar Kaymakamlığı'ndan bir açıklama gelmişti. 

Açıklamada, ilçede bulunan bütün tek tırnaklıların (at, merkep, katır), ilgili mevzuatı gereğince yılda iki defa olmak üzere ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde sağlık taramasından geçirildiği bildirilmişti. 

Bu sene sonbahar mevsiminde Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından tek tırnaklıların sağlık taramasından geçirilmesi ve yapılan tahliller neticesinde Büyükada’daki bazı atlarda Ruam hastalığının tespit edildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verilmişti:

"At, merkep, katır gibi tek tırnaklı hayvanlarda görülen Ruam hastalığının tedavisi ve aşısı bulunmadığından, hastalık tespiti yapılan hayvanların ilgili mevzuat gereği itlaf edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle tahlil sonuçları kesinleşen ve tedavisi bulunmayan hastalığa yakalandığı tespit edilen 81 adet at, ilgili mevzuat hükümleri uyarınca itlaf edilmiştir. Tahlil sonuçları kesinleşmeyen tek tırnaklıların işlemleri ise devam etmektedir."

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Adalar'daki atların ruam hastalığı test sürecinin tamamlanabilmesi için faytonlara at koşulmasının 3 ay süreyle durdurulduğunu ifade etmişti.

Yerlikaya, izinsiz yapıldığı tespit edilen ahırların yıkılmasına ve Adalar'a hızlı bir şekilde karantina ahırı kazandırılmasına karar verildiğini duyurmuştu.

Yorumlar (0)