Karaman’da mağarada mahsur kalan gazeteci 8 saat sonra kurtarıldı 

Karaman’da araştırma yapmak için mağaraya giren fakat orada mahsur kalan gazeteci Emirhan Sezen, AFAD ekiplerinin 8 saatlik çabası sonucunda kurtarılabildi. 

YAŞAM 08.08.2021, 08:36 09.08.2021, 09:09
Karaman’da mağarada mahsur kalan gazeteci 8 saat sonra kurtarıldı 

Karaman’da yerel bir haber sitesinde gazeteci olarak çalışan Emirhan Sezen, görüntü almak için bir mağaraya girdi. Başkışlar köyü Yörük Pınarı mevkiinde bulunan Asarini Mağarası’na giren gazetesi, sarkıttığı ip yardımıyla içeriye girdiğini ve yaklaşık 30 metre aşağıya indiğini aktardı. Görüntüleri aldıktan sonra mağaradan çıkamadığını belirten Sezen, yardım beklemeye başladı. 

Akrabaları durumu bildirdi 

Sezen’e ulaşamayan akrabaları durumu jandarma ve AFAD ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, 8 saat burada mahsur kalan genç gazeteciyi aynı iple yukarı çekerek çıkardı.  



“17.00’ye kadar bana ulaşamazsanız jandarmaya bildirin” 

Haber için mağaraya giren Emirhan Sezer, yola çıkmadan önce ailesine mağaranın koordinatlarını verdiğini ve 17.00’ye kadar kendisinden haber alınmaması halinde güvenlik güçlerine başvurmaları gerektiğini söylemişti.  



Gazetecinin sağlık durumu iyi 

Kendisine ulaşamayan dayısının ekiplere ve köy muhtarına haber verdiğini belirten gazeteci, şunları söyledi: “Muhtar önce mağaranın önüne gelmiş ve motosikletimi bulmuş. Sonra da ekipler geldi. Ben mağaraya inerken zemin kuruydu. Yağmur yağınca ıslandı, hava da soğudu. Biraz yiyeceğim ve suyum vardı onları tükettim. Ben mağara araştırmasına meraklıyım ama bugün şunu öğrendim ki tam teşekküllü ekipman ve bir arkadaş olmadığı sürece asla böyle yerlere girilmemeli.”

Yorumlar (0)