Karaköy saldırganı tutuklandı!

İstanbul Karaköy'de başörtülü kadına saldıran ve gözaltına alınan şüpheli, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlamasıyla tutuklandı.

YAŞAM 16.11.2019, 18:12 16.11.2019, 19:22
Karaköy saldırganı tutuklandı!

Karaköy'de bir kadına saldırdığı için gözaltına alınan Semahat Y., ''halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınıp tutuklama istemiyle hakim karşısına çıkarılan Semahat Y.'nin hakimlik işlemleri tamamlandı.

İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, şüpheli Semahat Y.'nin "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan tutuklanmasına hükmetti.

Şüphelinin, vücut dokunulmazlığını ihlal ettiğinin hem beyan hem de kamera kayıtlarında belirlendiği belirtilen yazıda, "Müştekilerin dini inançları doğrultusunda bir kıyafet tercih ettikleri, şüphelinin müştekilere karşı kişisel hiçbir husumeti ve ihtilafı bulunmamasına rağmen sırf dini inançları sembolize ettiği düşüncesiyle bu kıyafeti araç olarak kullanmak suretiyle müştekilerin dini inançlarına bir saldırı gerçekleştirdiği anlaşılmıştır. Aleni olarak kabul edilen sokakta gerçekleşen bu fiilin TCK 216/1. maddesinde düzenlenen suç kapsamında kaldığı kanaatine varılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)