Karadeniz'de 'mayıs' karı

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde hava sıcaklıklarının dün gece saatlerinden itibaren aniden düşüşünün ardından yaylalarda mayıs karı sürprizi yaşandı.

YAŞAM 09.05.2021, 21:50 11.05.2021, 07:56
Karadeniz'de 'mayıs' karı

Dün geceden itibaren Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde kar yağışı görüldü. Mayıs ayının ortasında kar sürprizi ile karşılaşan yaylacılar, o anları ölümsüzleştirirken, yaylalar adeta gelinlik giydi.

Mayıs ayında yaylada yağan kar, yaylaları senelerdir kullanan bölge insanını ise şaşırtmadı. 

"Şindi donayiruk"

Rize’ye İkizdere ilçesine bulunan 1.900 rakımlı Nanle, Rüzgarlı ve Handüzü yaylaları da beyaza büründü. Yaylada kalan yurttaşlar da kar yağışını sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayın yaparak paylaştı. Hüseyin Metin adlı bir yurttaşın Rize şivesi ile “10 gündür yanayiduk, şindi donayiruk.” demesi ise izleyenleri güldürdü.

"Yazın da yağabiliyor"

Trabzon'a bağlı Köprübaşı ilçesinde ikamet eden yayla sakinlerinden Rafet Hancı ve Yahya Kirveli, yörede geçtiğimiz sene mayıs ayında da kar yağışı meydana geldiğini anımsattı. Yaylalara zaman zaman yaz aylarında da kar yağdığını dile getiren bölge sakinleri, kendilerinin ve hayvanlarının yiyecekleri olduğu için, kar yağışının herhangi bir problem teşkil etmediğini belirttiler.







Yorumlar (0)