Karadeniz ve Marmara'ya fırtına uyarısı!

Meteorolojiden gelen uyarılara göre yarın Batı ve Doğu Karadeniz ile Marmara'da kuvvetli rüzgarlar esecek. Fırtına nedeniyle ağaç ve direklerin devrilebileceği, çatıların uçabileceği kaydedildi.

YAŞAM 02.04.2022, 18:50 03.04.2022, 11:23 Hakan Öksüz
Karadeniz ve Marmara'ya fırtına uyarısı!

Türkiye genelinde son günlerde sıcak hava etkisini gösteriyor. Adana'da bugün sıcaklık 33 derece hissedildi. Şanlıurfa'da ise sıcaklık 30 dereceyi aştı. Trabzon'da ise hissedilen sıcaklık 29 dereceye ulaştı. Meteorolojiden gelen uyarılara göre yarın Batı ve Doğu Karadeniz'de fırtına etkisini gösterecek. Marmara'nın da fırtınadan nasibini alacağı kaydedildi.

Rüzgar, 6-8 kuvvetinde esecek!

Meteorolojinin uyarısına göre yarın sabah saatlerinde Doğu Karadeniz ve Batı Karadeniz'de rüzgar, 6-8 kuvvetinde esecek. Gelen bilgilere göre rüzgar, bölgenin batı kısmında öğleden sonra etkisini yitirecek. Doğu Karadeniz'de ise kuvvetli rüzgarların yarın akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

Uyarılara göre benzer koşullar yarın Marmara Bölgesi'nde de etkisini gösterecek. Bölgede yarın öğle saatlerinde başlayacak rüzgar, 6-8 kuvvetinde esecek. Bölgeye batı ve güney yönlerinden esecek kuvvetli rüzgar, akşam saatlerinde zayıflayacak.

Ağaç devrilmeleri ve çatı uçmalarına dikkat!

Karadeniz, Marmara ve İç Anadolu için Meteorolojiden turuncu uyarı geldi. Bu bölgelerde yaşayanların, kuvvetli rüzgarlardan kaynaklanacak olumsuzluklara karşı dikkatli olması istendi. Kuvvetli rüzgar nedeniyle ağaç ve direklerin devrilebileceği kaydedildi. Çatı uçmalarına karşı vatandaşlara dikkatli olmaları uyarısı yapıldı.

Yorumlar (0)