Karadeniz'e ve İstanbul'a sağanak uyarısı!

İstanbul'un kuzey kesimleri ile Doğu ve Orta Karadeniz kıyılarında sağanak yağış öngörülüyor. Hava sıcaklıklarında ciddi derecede değişiklik beklenmiyor. Batı Akdeniz'in Toroslar kesimine, Marmara'nın güneybatısına ve Kuzey Ege'ye kuvvetli rüzgar olacağı uyarısı geldi.

YAŞAM 08.11.2020, 08:50
Karadeniz'e ve İstanbul'a sağanak uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanları tarafından yapılan son değerlendirme ve tahminlere göre: İstanbul'un kuzey kesimleri ile Doğu ve Orta Karadeniz kıyılarında sağanak yağış olması bekleniyor. Sabah saatlerinde İç Anadolu'nun batısında, Sakarya çevrelerinde ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis ve pus oluşması öngörülüyor.

Hava sıcaklıklarında ise önemli bir değişiklik beklenmiyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri dolaylarında geçeceği belirtiliyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı

Rüzgarın ise genellikle kuzey yönlerden hafif esmesi ve ara sıra orta kuvvette oluşması, Batı Akdeniz'in Toroslar kesiminde, Marmara'nın güneybatısında ve Kuzey Ege'de rüzgarın kuzeydoğu ve kuzey yönlerinden saatte 40 ila 60 kilometre hızla (kuvvetli) eseceği değerlendiriliyor. Kuvvetli rüzgarın beraberinde bazı olumsuzlukları (direk ve ağaç devrilmesi, tabela sökülmesi, çatı parçaları düşmesi, ulaşımda aksamalar vs) getirebileceği ve bu nedenle tedbirli ve dikkatli olunmasının önem arz ettiği belirtiliyor.

Yorumlar (0)