Karadeniz'de tomruk adaları: Arasından cesetler çıkıyor

Sinop'ta yaşanan sel felaketinde tomruklar önüne ne kattıysa götürdü. Azgın suların etkisiyle Karadeniz'e dökülen tomruklar, adete denizi örtü gibi kapladı.

YAŞAM 15.08.2021, 18:31 16.08.2021, 16:13
Karadeniz'de tomruk adaları: Arasından cesetler çıkıyor

Sinop'a bağlı Türkeli ve Ayancık ilçelerinde meydana gelen şiddetli yağış, dev ağaç kütlelerini de sürükledi. Her biri yüz kilonun üzerinde olan dev tomruklar suların etkisiyle etrafa büyük zarar verdi. Yağışların sona ermesi ile birlikte tomruklar Karadeniz'de birikmeye başladı. Biriken dev tomruklar, Karadeniz'i adeta bir örtü gibi kapladı. Devlete ait olduğu öğrenilen bu tomrukları kimsenin almasına müsaade edilmiyor.

 

Tomruklar arasından cesetler çıkıyor

Ekipler ise tomrukları denizden çıkarmak için yoğun bir çaba sarf ediyor. Arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü tomrukların arasından zaman zaman cansız bedenler de çıkıyor.

"Aklınıza gelebilecek her şey sürüklendi"

Sinop'a bağlı Sarıkum mevkisinde çiftçilikle uğraşan bir yurttaş, "Sel aldı götürdü. Bu tomruklar da sahile kadar geldi. Hayatını kaybeden varsa biz de buradan takip ediyoruz. Tomrukların da altında cansız bedenler buldular. Şu anda tomrukları topluyorlar. Tomruk, odun, çöp gibi aklınıza gelebilecek her şey sahilde. Keşke böyle bir şey hiç yaşanmasaydı." dedi.

"Çok sayıda can kaybı var"

Bir diğer yurttaş ise "Bizler buradan taşıma ve ulaştırma işlemine bakıyoruz. Arama-kurtarma personeli ile birlikte cenazeyi taşıdık. Ölü olup olmadığını kontrol ediyoruz. Sahilleri geziyoruz. Ceset, hayvan ölüleri, buzdolabı, tahta, tüp gibi şeyler çıkıyor. Çok sayıda can kaybı var." diye konuştu. 





Yorumlar (0)