Karadeniz bu ilçeyi parça parça yutuyor

Sakarya'ya bağlı Karasu ilçesi sahilinde etkisini gösteren kıyı erozyonu sebebiyle bir evin bahçe duvarı ve arsası denizle buluştu. Tehlike teşkil eden erozyona ilişkin olarak ilçe belediyesi tarafından hiçbir tedbir alınmadığını söyleyen yurttaşlar ise duruma sert bir dille tepki gösterdi.

YAŞAM 03.03.2022, 19:57 04.03.2022, 14:08
Karadeniz bu ilçeyi parça parça yutuyor

Bir ayı aşkın bir süredir Karasu Sahili'nde etkisini gösteren kıyı erozyonu bölgedeki evler için büyük tehdit oluştururken, kumsal da hızlı bir şekilde yok olmayı sürdürüyor. Tehlikeye sebep olan erozyon son 10 gün içerisinde 5 metre daha ilerledi. 

Ali Çabuk adlı yurttaşın arsasının bir bölümü ve bahçe duvarları denizle bir araya geldi. Birkaç gün içerisinde evinin sular altında kalma riskiyle karşı karşıya kalan yurttaşlar ise yetkililerden yardım talep etti.

"Devlet hiçbir şey yapmadı"

Haydar Edeş adlı yurttaş, "Devlet hiçbir şey yapmadı. Bu şekilde devam ederse yola kadar ulaşacak. Biz buralıyız, gidecek başka bir kapımız yok. Bu durum depremden bile daha beter." diye konuştu. 

"Kaderimize terk edildik"

Arsasının erozyon nedeniyle yıkıldığını ve ilçe belediyesine tedbir alınması için gittiğinde ret yanıtı aldığını kaydeden Ali Çabuk, "Kendim önlem almaya çalışıyorum fakat belediye buna da izin vermiyor. Belediye anca tatilcilere çalışıyor, Karasu sakinlerine çalışmıyor. Belediyeden bir şey beklemiyorum. Resmen kaderimize terk edildik. Tapulu arazimi deniz yuttu, şimdi sıra evimde. Artık bıktım. Hiçbir yardım talep etmiyorum, yıkılırsa yıkılsın." sözleri sarf edildi. 

Yorumlar (0)