Karabük'te lise öğrencisinin yaptığı bisikletler ilgi görüyor

Karabük’te ikamet eden Yusuf Berk Göçük, kendisine ait bisikleti motosiklete dönüştürürken, süspansiyon ve araba lastiği takarak modifiye ettiği bisikleti de dikkat çekiyor. 

YAŞAM 19.08.2022, 09:59 19.08.2022, 17:40
Karabük'te lise öğrencisinin yaptığı bisikletler ilgi görüyor

Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi 15 yaşındaki Yusuf Berk Göçük, tatil zamanlarında babası İsmail Göçük’ün kaporta dükkanında çalışıyor.

Kendi bisikletini motosiklete çevirdi

Babasıyla çalışırken bisikletleri de tamir eden Göçük, kendi bisikletini motosiklete çevirdi.

Başka bir bisikleti de modifiye eden Göçük, çalışmalarıyla da okulunda teşekkür belgesi aldı.

Konuyla ilgili konuşan Göçük, hayalinde modifiyeli bisiklet yapmak olduğunu ifade etti.

"Araba farı ve lastiği taktım"

Çalışmaya elindeki bisikletlerle başladığını söyleyen Göçük, "İlk başta araba lastiği bularak bisikletin arka jantına bakarak onu kestim. Yan yana koyduğum jantı araba lastiğine göre yaptım. Daha sonra air, borular, kompresör, düğme ve çift bobin valf aldım. Bunları daha sonra kendim birleştirdim. Bisikletin arkasını keserek oynarlı hale getirdim. Bisikletin şasisine göre profilleri uzattım. Oynar bilyeyi birleştirdim. Pabuç fren tutmuyordu, disk fren taktım. Araba görünümlü olmasını istediğim için far da taktım." sözlerini kullandı.

"Okulum teşekkür belgesi verdi"

İki sene önce bisikletine motor taktığını fakat çalışmadığını söyleyen Göçük, "İki sene önce motor yapmıştım, çalışmadı, bozuldu. Daha sonra araştırdım mobilet parçaları varmış, onları sökerek ölçülerini aldım. Parçalarını sipariş ettim ve burada yaptım. Görenler ’nasıl yaptın?’ diyor. Çalışan biri için kolay. Ben bunu bitirdikten sonra okuluma götürdüm, müdürüme ve öğretmenlerime gösterdim onlar da teşekkür belgesi verdi." dedi.

26 yıldır oto kaporta ustası olarak çalıştığını söyleyen baba İsmail Göçük de oğlunun elinin bu tarz çalışmalara yatkın olduğunu ifade etti.

"Oğlumu serbest bıraktım"

İsmail Göçük, "Onda böyle gelişimi fark ettim. Yaz tatili süreçlerinde kendi yanıma aldım, onu çalıştırdım. Biraz da onu serbest bıraktım. Böylece bisikletler yapmaya yöneldi. Kendim de destek verdim, bisikletleri bu şekilde çıkarmayı başardı. Kaynak ve montaj işlerinde destek oldum. Yaşı küçük olduğu için el becerisi de gelişmeye başladı." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)