Karabağlar'daki yangın durdurulamıyor!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Karabağlar'daki yangın ile ilgili, "Havada 19 helikopterimiz var. 240 arazöz, 25 dozer, 1150 personelle yangına müdahale ediyoruz." dedi.

YAŞAM 19.08.2019, 19:59
Karabağlar'daki yangın durdurulamıyor!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir'in Karabağlar ilçesinde dün başlayan yangın ve söndürme çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Karabağlar'daki yangınla ilgili konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Şartlar sürekli aleyhimizde, nem, ısı, rüzgar sürekli değişkenlik gösteriyor. Arazide tek bir yerde tek yangınla değil, yüzlerce hatta binlerce ufak ufak yangınla mücadele etmek durumundayız." ifadelerini kullandı. Bekir Pakdemirli, "Havada 19 helikopterimiz var. 240 arazöz, 25 dozer, 1150 personelle yangına müdahale ediyoruz." dedi.

Bakan Bekir Pakdemirli, "Dün 15 orman, 8 de kırsal olmak üzere 23 yangınımız çıktı. Bunların 4'ü aktif olarak bugün devam etti. İkisi Muğla ikisi İzmir'de. Bugün İzmir'de eklenen yangınlarımız da oldu, Aliağa ve Buca'da. Bu saat itibarıyla kontrol altına alamadığımız sadece buradaki (Karabağlar) yangımız var." diye konuştu.

Pakdemirli şunları söyledi:

"Bugün gece görüş dürbünleriyle sadece yönetim helikopterimizin kara ekiplerini yönlendirmek üzere bir uçuşu olacak. O uçuşta ben de refakat ediyor olacağım."

Yorumlar (0)