Kara kovanda üretilen Anzer balının fiyatı dudak uçuklattı

Rize’de bulunan Anzer Yaylası’nda üretilen ve dünya çapında üne sahip olan Anzer balı, kara kovan fiyatı ile de ilgi odağı olmayı sürdürüyor.

YAŞAM 16.08.2022, 17:33 17.08.2022, 17:40
Kara kovanda üretilen Anzer balının fiyatı dudak uçuklattı

İkizdere ilçesinde yer alan Anzer Yaylası, Anzer balı üretiminin merkezi olarak kabul ediliyor. Bu sene bir ilke imza atan üreticiler, bu özel bal çeşidini kara kovanlarda üretti. Dışarıdan hiçbir müdahale olmadan kara kovanlarda üretimine devam eden arılar, eşsiz bir lezzeti vatandaşlarla buluşturuyor. ‘İmparator balı’ olarak da tanımlanan Anzer balının bu sene kilogram fiyatı 2 bin lira olarak açıklandı. Ancak kara kovanda üretilen Anzer balında fiyatlar değişiyor.

Organik üretim yapılıyor

Üreticiler, kara kovanda üretilen Anzer balının kilogramını 8 bin liraya sattıklarını belirttiler. Normal Anzer balının 4 katı fiyatına satılan kara kovan Anzer balı, şimdiden yoğun ilgi görmeye başladı. Dışarıdan hiçbir müdahale olmaması sebebiyle bu kovan türünün özel bir anlamı olduğunu belirten arıcı Adem Turgut, kara kovan Anzer balının üretimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

“Bu bal diğer ballarla kıyaslanmayacak kadar değerli”

Kara kovanda üretilen Anzer balının çok daha özel bir lezzet olduğunu vurgulayan Adem Turgut, “Arılar, kara kovanlarda her şeyi kendileri yapıyor. O sebeple dışarıdan hiçbir müdahaleye izin verilmiyor. Bu bal diğer ballarla kıyaslanmayacak kadar değerli. Kütüğün içinde doğal Anzer balı üretiliyor. Bu üretim yalnızca Ballıkaya Anzer Balı Üretim Çiftliği’nde yapılıyor” dedi. 

“Kilogram fiyatı 8 bin lira”

Bu sene ilk defa böyle bir uygulamaya geçildiğini belirten Turgut, “Bu sene hakikaten bir ilke imza atıldı. Kara kovanlarda organik Anzer balı üretiyoruz. Bu balımızın kilogram fiyatı şu an 8 bin lira. Eşsiz bir lezzet olduğu için fiyatlar bu seviyede. Organik olarak kara kovanlardan üretilen ballarımızı sağıyoruz. Bu yıl yaklaşık olarak 40 kilogram bal ürettik. Kara kovanların dışındaki Anzer ballarının fiyatı ise 2 bin lira civarında seyrediyor” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)