Kara aldırış etmeden Fırtına Deresi'nin buz gibi suyunda yüzdüler

Rize’de 2 senedir Korona virüs salgını sebebiyle yapılamayan Kış Yüzme Şenliği bu yıl yapıldı ve kara aldırış etmeyen katılımcılar, Fırtına Deresi'nin buz gibi sularında yüzdüler. 

YAŞAM 07.02.2022, 12:49 08.02.2022, 11:42
Kara aldırış etmeden Fırtına Deresi'nin buz gibi suyunda yüzdüler

Korona virüs salgını sebebiyle 2 yıldır ertelenen 7. Kış Yüzme Şenliği bu yıl yapıldı. 

Buz gibi suda yüzdüler

Çamlıhemşin ilçesi 1300 rakımdaki Çat Vadisi’nde bir araya gelen kara aldırış etmeyen katılımcılar, Fırtına Deresi’nin buz gibi suyuna girip, tulumun ezgileri ile horon oynadı. 

Organizasyonun öncülerinden biri olan Hasan Önder, “Doğu Karadeniz’de Rize’de özellikle görülmeye değer birçok yer, yapılabilecek yüzlerce etkinlik var. Bizler de alternatif turizme vurgu yaparak bölge turizminin çeşitlenmesine, gelişmesine katkı vermeye çalışıyoruz. Kış Yüzme Şenliğini de kış turizminin bölgede gelişmesi için uygulamaya geçirdiğimiz bir aktivite idi. Maalesef salgın sebebiyle 2 senedir bu etkinliği yapamıyoruz. Önümüzdeki dönemde Kış Yüzme Şenliğini adrenalin tutkunu, ekstrem sporlar ile uğraşan yerli ve yabancı katılımcılarla uluslararası bir etkinliğe çevirmeyi hedefliyoruz.” açıklamasını yaptı.

Çat Köprüsü’nde, çoban ateşi çevresinde tulum eşliğinde horon oynayan misafirler, kar suyu ile  birlikte demlenen çaylarla ısındılar.
 

Yorumlar (0)