Kar yaşamı felç etti, acil çağrı yapıldı: Merkeze inin!

Zonguldak Devrek’te Kaymakam Ümit Altay, yoğun kar yağışından dolayı köylülere çağrıda bulunup ilçede evleri bulunanlara merkeze inmeleri yönünde tavsiyede bulundu.

YAŞAM 21.01.2022, 20:36
Kar yaşamı felç etti, acil çağrı yapıldı: Merkeze inin!

Ülkemizin birçok bölgesi yoğun kar yağışının esiri oldu. Zonguldak da bu illerden bir tanesi. Zonguldak Devrek Kaymakamı Ümit Altay, şehirde evi bulunan köylülere merkeze inmelerine ilişkin çağrı yaptı.

Sosyal medya üzerinden duyuru yaptı

Zonguldak Devrek Kaymakamı Altay, sosyal medya üzerinden yapmış olduğu paylaşımda, “Bugün itibarıyla ülkemizi etkisi altına alacak olan yağışlı ve soğuk havanın gelecek hafta süresince bölgemizde etkili olması bekleniyor.

Bundan dolayı, köylerimizde yaşamını sürdüren vatandaşlarımızın Devrek merkezinde evleri varsa haftayı ilçe merkezinde geçirmeleri tavsiyesinde bulunuyorum. Köylerdeki kronik hastaların, yaşlı, diyalize giren veya hamile vatandaşlarımızın özellikle merkezde bulunması olumsuz bir durum olduğunda ulaşılabilirlik açısından büyük bir öneme sahip.

Bu süreçte barınma sıkıntısı olan, kimsesiz kişileri görürseniz lütfen Kaymakamlığımızın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına veyahut Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’müze ulaşıp gereğinin yapılması konusunda bilgi paylaşın. Bağlı bulunmuş olduğunuz mahalle/köydeki muhtarlarımızdan da konuyla ilgili yardımcı olmalarını talep edebilirsiniz. Bu zor haftayı sıkıntısız ve sağlıkla geçirelim inşallah.” dedi.

Yorumlar (0)