Kar yağışına yakalanan çobanların zor anları!

Muş'ta kar yağışı etkili oldu. Yağışa hazırlıksız şekilde yakalanan çobanlar ise zor anlar yaşadı.

YAŞAM 28.11.2020, 16:00 29.11.2020, 18:04
Kar yağışına yakalanan çobanların zor anları!

Muş'ta bugün sabah saatlerinden itibaren kar yağışı etkili olmaya başladı. Söz konusu şehrin yüksek kesimleri, beyaz örtü ile kaplandı. 

Nadaslık ve Bozbulut köylerinde çobanlar, kar yağışını hazırlıksız şekilde yakalandı. Koyun otlatan çobanların, sürülerini yerleşim bölgesine indirdikleri görüldü. 

"Ateş yaktık"

Adem Sayılgan isimli çoban, sabah saatlerinde meraya gittiğini ve ilk başta havanın güzel olduğunu söyledi. Daha sonra kar yağışının etkili olduğunu ve fırtınanın başladığını ifade eden Adem Sayılgan, hayvanların durduğunu ve kendilerinin de ısınabilmek amacıyla hemen ateş yaktıklarını kaydetti. 

"Koyunları köye indirdik"

Kerem Koç isimli diğer çoban, etkili olan kar ve tipi sebebiyle koyunlarını köye indirdiklerini belirterek, Muş'ta kış mevsiminin başladığını söyledi.

Kar yağışının bu şekilde sürmesi halinde hayvanlara ahırlarda yem verileceğine dikkat çeken Kerem Koç, yaşadığı zor anları bu şekilde anlattı.

Don ve buzlanma uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Muş'a sabah ve gece saatleri için don ve buzlanma uyarısında bulundu. Muş merkez için beklenen en yüksek sıcaklık 7 derece olarak açıklandı.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklığının mevsim normallerinde seyredeceği ifade edildi.  

Yorumlar (0)