Kar yağışı beklenen illerimiz!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 1 Aralık Salı günü için yapılan hava durumu tahminlerine göre; Türkiye'nin bazı kesimleri için kar yağışı uyarısında bulunuldu.

YAŞAM 01.12.2020, 08:05 01.12.2020, 14:35
Kar yağışı beklenen illerimiz!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 1 Aralık Salı günü için hava durumu tahminleri yapıldı. Söz konusu tahminlere göre; Türkiye genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu geçmesi bekleniyor.

Marmara Bölgesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin batısı, Akdeniz Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin güneybatısının yağışlı geçeceği öngörülüyor. Ayrıca, Düzce, Konya, Niğde, Tunceli, Muğla, Zonguldak, Karaman ve Kayseri çevrelerinin yağışlı geçmesi bekleniyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğüne göre; yağışların genel olarak yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Akdeniz Bölgesi'nin kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı öngörülüyor.  

Kar yağışı uyarısı!

Yağışların Elazığ, Bingöl, Kırklareli ve Tunceli'nin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bugün sabah saatlerinde Türkiye'nin doğusu ile iç kesimlerinde don ve buzlanma ile beraber sis ve pusun etkili olacağı öngörülüyor. 

Edirne'de kar yağışı

Edirne'de aralıklı olarak etkili olan yağmur, hava sıcaklıklarının düşmesiyle beraber kar yağışına dönüştü. Balkanlar'a yakın mesafede bulunan köylerde kar yağışı tipi biçiminde başladı. Böylece söz konusu yerler, beyaz örtüyle kaplandı. Karayolları ekipleri, Hamzabeyli tarafında etkisini gösteren kar yağışı sebebiyle hemen harekete geçerek, yolların kapanmaması amacıyla çaba harcamaya başladı. 

Edirne'de hava sıcaklığının 4 derece olduğu bildirildi. Söz konusu şehirde kar yağışının aralıklı olarak süreceği, karla karışık yağmurun etkili olacağı ifade edildi. 

İstanbul'da hava durumu

İstanbul'un çok bulutlu, aralıklı olarak yağmur ve sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. 9°

İzmir'de hava durumu

İzmir'in çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 16°

Antalya'da hava durumu

Antalya'nın çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor. 18°

Ankara'da hava durumu

Ankara'nın parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor. 9°

Zonguldak'ta hava durumu

Zonguldak'ın parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinin ardından yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 13°

Trabzon'da hava durumu

Trabzon'un parçalı bulutlu geçeceği öngörülüyor. 16°

Erzurum'da hava durumu

Erzurum'un parçalı ve çok bulutlu geçmesi bekleniyor. 4°

Diyarbakır'da hava durumu

Diyarbakır'ın çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 13°

Yorumlar (0)