Kar yağarken Meteoroloji uyardı!

Onlarca ilde kar yağışı sürerken, Meteoroloji'den bir kar uyarısı daha geldi.

YAŞAM 14.02.2021, 09:05 15.02.2021, 09:03
Kar yağarken Meteoroloji uyardı!

Yağışlar; Batı Karadeniz ve Marmara'da kıyılarda 5-15 cm, iç kesimlerde 15-20, yüksek kesimlerde 20-30 cm olacak şekilde yoğun kar yağışı olarak yağacak. Kar yağışı sonrası don ve buzlanma olayı yaşanacak. Ulaşımda aksama yaşanması gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor.

Yağışlar; Manisa ve İzmir çevrelerinde metrekare başına 21-50 kilogram düşecek şekilde kuvvetli olması bekleniyor. Bu nedenle ani sel, su baskınları, yağış sırasında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımlarda aksamalar gibi olumsuzluklar yaşanabilir, tedbirli ve dikkatli olunmasında yarar görülüyor.

Rüzgâr; İç Anadolu'nun doğusu ve güneyi, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Göller Yöresinde güney yönlerden saatteki hızı 30 ila 50 kilometre hızda kuvvetli esecek. Kuzey Ege, Batı Karadeniz'in batı kıyıları ve Marmara'da kuzeydoğu yönlerden yer yer saatteki hızı 40 ila 80 kilometre hızda fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Rüzgâr uyarısı yapılan bölgelerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunmasının yararlı olacağı bildiriliyor.

Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsü olan dik yamaçlarda ise çığ oluşma riski var. Çığ felaketlerine karşı da vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması isteniyor.

Yorumlar (0)