Kar tatili haberleri gelmeye başladı!

Eskişehir il geneli, Konya’nın Derebucak ve Taşkent ilçeleri ile Kütahya Merkez'de olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar bugün tatil edildi.

YAŞAM 06.01.2020, 09:28 06.01.2020, 14:57
Kar tatili haberleri gelmeye başladı!

Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava ile birlikte kar tatili haberleri de tek tek gelmeye başladı.

Konya'nın bazı ilçelerinde okullar tatil

Bugün, Konya'nın Derebucak ve Taşkent ilçelerinde olumsuz hava koşulları sebbeiyle eğitim öğretime 1 gün ara verildi.

Isparta'dan da tatil haberi geldi

Isparta il genelinde sabaha karşı etkisini gösteren yoğun kar yağışı sebebiyle 3 ilçenin tamamı, 4 ilçedeki taşımalı eğitim ve bir ilçeye bağlı 2 köyde olmak üzere, toplam 8 ilçede okullar 1 gün tatil edildi.

Isparta’nın Aksu, Yenişarbademli, Şarkikaraağaç ilçelerinin tamamında ilk ve orta dereceli okullar 1 gün tatil edildi.

Kentte, Uluborlu - Eğirdir - Senirkent ve Gelendost ilçelerinde ise kar tatilinin yalnızca taşımalı eğitim gören öğrencileri kapsadığı kaydedildi.

Isparta’nın Sütçüler ilçe merkezinde kar tatili olmadığı kaydedilirken, ilçeye bağlı Kasımlar ve Kesme köylerinde de yoğun kar yağışı sebbeiyle okullar tatil edildi.

Eskişehir ve Kütahya'dan tatil haberi

Eskişehir ve Kütahya'da etkili olan kar yağışı sebebiyle okullar bugün tatil edildi. Eskişehir Valili'ğinden yapılan açıklamada, bölgede yoğun kar yağışı ve soğuk havanın etkisini gösterdiği kaydedildi.

kar yağışı eskişehir ile ilgili görsel sonucu

Açıklamada, "İlimiz genelindeki resmi ve özel tüm okul ve kurumlarımızda (okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve yaygın eğitim kurumları) eğitim öğretime bir gün süre ile ara verilmiştir." denildi.

Ayrıca açıklamada, engelli ve hamile kamu personelinin de bir günlüğüne idari izinli sayılacağı açıklandı.

Bilecik'ten tatil haberi

Bilecik'te de etkisini gösteren kar yağışı sebebiyle 4 ilçesinde eğitime 6 Ocak 2020 tarihi itibariyle okullar 1 gün tatil edildi.

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Bilecik'in İnhisar ilçesinde taşımalı öğrenciler tam gün, Yenipazar ve Bozüyük ilçelerinde ise taşımalı öğrenciler öğleden sonra tatil edildi" ifadeleri kullanıldı. Pazaryeri’nde de taşımalı öğrenciler öğleden sonra tatil edildi.

Kütahya Merkez'de taşımalı eğitime ara

Kütahya Valiliğinden yapılan açıklamada ise, "Merkez ilçe, Aslanapa ve Gediz ilçelerinde taşıma merkezi okullar; Şaphane, Hisarcık ve Çavdarhisar ilçelerinde tüm eğitim kurumları ile Emet ilçesindeki temel eğitim kurumlarında (anaokulu, ilkokul, ortaokul) eğitime bir gün ara verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)