Kar alarmı: Çarşamba günü İstanbul’a kar yağacak 

Afet Koordinasyon Merkezi tarafından verilen son dakika bilgisine göre çarşamba günü İstanbul beyaza bürünecek. 

YAŞAM 22.03.2021, 16:09 23.03.2021, 09:03
Kar alarmı: Çarşamba günü İstanbul’a kar yağacak 

AKOM, internet sitesi üzerinden ve çeşitli sosyal medya kanallarından bir son dakika haberi yayınladı. Yayınlanan habere göre çarşamba günü öğleden sonra ve özellikle akşam saatlerinde İstanbul’da kar yağışı başlayacak.

Beyaza bürünecek olan İstanbul’da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin hayli altına inecek. Bugün kentte yaşanan yağış ve gök gürültülü sağanak yağışın bu gece saatlerine kadar bu şekilde devam etmesi bekleniyor.



Yarın fırtına, çarşamba kar

Yarın İstanbul genelinde rüzgarlı hava hakim olacak. Kuzey’den ve oldukça kuvvetli esecek rüzgarla birlikte sıcaklıklar 4 ile 8 derece arasında gerileyecek. Bununla birlikte yarın da şehir genelinde yağış etkili olacak.

Yağmurun, çarşamba günü kendini kara döndürmesi bekleniyor. Sibirya kökenli soğuk hava dalgasının geleceğini öngören meteoroloji uzmanları, çarşamba günü şehrin hem soğuk hava hem de kar yağışı etkisinde olacağını belirtiyor. Karadeniz üzerinden gelecek olan soğuk hava dalgası yalnızca İstanbul değil, Marmara’nın tamamı ve Batı Karadeniz de de hayli etkili olacak.



Cuma gününe kadar etkili olacağı düşünülen Sibirya soğukları, etkisini kaybedecek ve yerini sıcak havaya bırakacak. 

Yorumlar (0)